V Hracholuskách budou náhradní volby

HRACHOLUSKY. Po odstoupení dvou zastupitelů a poté i náhradníků strany Hracholusští sobě zbyli v obecním zastupitelstvu Hracholusk jen tři členové. Protože zastupitelstvo může být minimálně pětičlenné, čekají obec náhradní volby.

Po Panoším Újezdu se budou konat náhradní volby i v další obci Balkánu. Problémy se zastupitelstvem tentokráte nastaly v Hracholuskách. Obecní zastupitelstvo se začalo sypat v polovině září. „Na zasedání zastupitelstva 12. září odstoupil ze své funkce bývalý starosta Luboš Rans­dorf. Jako důvod uvedl pracovní zaneprázdnění. Brzy po něm odstoupil další zastupitel Jan Hartmann, který kandidoval stejně jako Luboš Ransdorf za stranu Hracholusští sobě. Jeho důvod byl jiný, označil současné zastupitelstvo za neperspektivní, kvůli čemuž odešel,“ vysvětluje starosta Hracholusk Jaroslav Hlaváček.

Oba náhradníci se rozhodli netrhat partu a členství v zastupitelstvu odmítli. Pavel Jun pro pracovní zaneprázdnění, Jaroslav Volf důvod neuvedl. Zastupitelstvo tedy zůstalo pouze tříčlenné, což je podle zákona nemožné. Počet zastupitelů může být minimálně pět.

„O situaci jsem již vyrozuměl ministerstvo vnitra. Náhradní volby očekáváme nejdříve v lednu nebo únoru. Do té doby nemůžeme o ničem rozhodovat. Kdo bude v příštích volbách kandidovat, zatím nevím. Já osobně kandidovat budu,“ uzavírá Jaroslav Hlaváček.

Markéta Polívková

[ Zpět na domovskou stránku ]