RAPORT logo

Ukrajinec zavalen, ostatní utekli

NESUCHYNĚ. V tragedii, při níž přišel dvaadvacetiletý dělník o život, se minulé pondělí v podvečer změnily demoliční práce v bývalém areálu zemědělského družstva v Nesuchyni. Při bourání se v jedné z hospodářských budov s mladým Ukrajincem zřítil strop a sutiny ho zavalily. Ostatní dělníci utekli.

 

Tři dělníci pracovali minulé pondělí na demolici jednoho z objektů v bývalém areálu JZD v Nesuchyni, který se nachází v zatáčce u zdejší sokolovny. Při bourání se kolem páté hodiny odpoledne s dvaadvacetiletým Ukrajincem, který se nacházel v patře objektu, zřítil strop. Část klenby a obvodové zdi ho zavalila. Ostatní dělníci z místa utekli.

„Tenhle statek, kde bývala část areálu JZD, patří k největším v Nesuchyni. Majitel ho po navrácení nemohl dlouho prodat, teď už má nové majitele. Ti si v areálu chtějí postavit kurty a bazén, proto některé hospodářské budovy bourají. Největší stodolu už zbourali. Na práci tu mají Ukrajince a ještě jednoho kluka z Rakovníka. V budově, která se na dělníka zřítila, bývala kuchyně, kde byly klenuté stropy. Je hrozné, jak to dopadlo,“ říká obyvatelka Nesuchyně, která si nepřála být jmenována.

Kromě záchranky přijeli k neštěstí i rakovničtí hasiči, ti dělníka zpod sutin vyhrabali. Kde zavalený muž leží, poznali podle krvavých stop. Přestože vyprošťování netrvalo dlouho, váha zdiva byla tak velká, že mladý dělník neměl jedinou šanci na přežití. Lékař na místě konstatoval smrt. Hasiči zbylé zdi zabezpečili proti dalšímu možnému zřícení. Aby se situace neopakovala, musí budoucí demoliční práce zajistit odborná firma. Zda dělníci porušili bezpečnost práce, měli vystaveno pracovní povolení a další náležitosti, šetří policie.

 

 Markéta Polívková


[ Zpět na domovskou stránku ]