RAPORT logo

Pečovatelská služba nejlepší v ČR

RAKOVNÍK. Pečovatelské služba Rakovník poskytuje nejlepší služby v celé České republice! Od 11. listopadu bude moci toto skvělé tvrzení doložit i diplomem a navíc se pochlubit i finanční odměnou. V celostátní soutěži nadace Dětský mozek získala městská příspěvková organizace 1. cenu Františka Myšáka za péči o seniory.

„František Myšák byl za první republiky významný pražský podnikatel. Jeho majetek nyní spravuje dcera, která je sama v opatrování pečovatelské služby. Proto založila nadaci a soutěž, která nese jméno jejího otce a je z jeho majetku i financována,“ vysvětluje ředitelka vítězné organizace Zlatuše Lüftnerová.

Rakovnická pečovatelská služba se soutěže nezúčastnila poprvé. „Letos se konal už osmý ročník, my se přihlásili podruhé. Shodou okolností nás přijela hodnotit stejná pracovnice jako vloni a konstatovala, že jsme od loňského ročníku udělali velký kus práce.“ Podle ředitelky získala rakovnická pečovatelská služba nejvíce bodů za tzv. respitní péči. „Staráme se o naše klienty i v místě jejich bydliště, navštěvujeme je o sobotách a nedělích, kromě základních služeb jim poskytujeme i celou řadu nadstandardní péče, a právě to zřejmě rozhodlo o našem umístění,“ odhaduje ředitelka.

Prestižní cenu obdrží rakovnická pečovatelská služba 11. listopadu v rámci koncertu v pražském Carolinu. Součástí ocenění je i finanční dar ve výši 50 tisíc korun. Částku využije pečovatelská služba k dalšímu zkvalitnění své činnosti.

Pavel Sklenička


[ Zpět na domovskou stránku ]