RAPORT logo

AUTOSALON opět trhal rekordy

Auta deseti značek, přes sto tanečníků, sedm kapel
a cirkus

RAKOVNÍK (ps). Téměř sedm tisíc lidí si o víkendu našlo cestu na zimní stadion, kde společnost Autostop a týdeník Raport pořádaly již poosmé Rakovnický autosalon. Sobotní návštěvu pořadatelé odhadují na čtyři tisíce, nedělní počet návštěvníků byl zhruba o tisícovku nižší. Největší nápor zažívaly pokladní v sobotu odpoledne, kdy byly zcela zaplněny jak venkovní tak vnitřní prostory výstaviště.

Vlastní přípravy započaly letos již uprostřed minulého týdne úpravami dvora. Nevzhledné stavební buňky byly přestěhovány do zadní části areálu a na jejich místo byl navezen štěrk, položeny koberce a postaveny stany Královského pivovaru Krušovice a společnosti Škofin. Tak vzniklo zastřešené zázemí pro zhruba dvě stovky posluchačů, kteří tak mohli ve stínu sledovat vystoupení účinkujících a užívat si z nabídky Krušovic a Vinotéky Karneval.

Za mantinely se letos jen tak tak podařilo namáčknout dva skákací hrady, minikino, videosimulátory a soutěže a ceny. O mnoho volněji však nebylo ani na hrací ploše, kam se letos podařilo vtěsnat více než šedesát osobních a užitkových automobilů. Přesto návštěvníci postrádali některé rakovnické prodejce, zejména pak místní zastoupení značky Mercedes Benz. „Nám bohužel letos účast termínově kolidovala s jinou akcí, proto jsme chyběli. Ale příští rok bychom se chtěli na autosalon opět vrátit. Akce je, řekl bych, rok od roku lepší. Letos to bylo opravdu skvělé. Co se týče aut, mě osobně zajímaly vozy Lada, které se teď málo vidí, a pak mě mile překvapila expozice značky Daewoo. I ostatní vystavovatelé předvedli skvělá auta, ale Daewoo mělo nejvíce novinek,“ hodnotí Miroslav Hrčka, který strávil na zimním stadionu jako návštěvník převážnou část obou posvícenských dnů.

Doprovodný program byl letos rozdělen do dvou scén. Zatímco na ploše stadionu probíhala taneční a artistická vystoupení, ve dvoře hrála po celé dva dny živá hudba. Celkem se vystřídalo sedm kapel a více než stovka tanečníků a dalších účinkujících z osmi souborů.

Program na ploše stadionu běžel v půlhodinových intervalech. Kdo zavítal na autosalon hned v sobotu ráno, mohl vidět dvě vystoupení artistů národního cirkusu Berousek. Žonglérské mistrovství předvedl přímo syn majitele Jiří Berousek mladší, o zábavu se starala dvojice ruských klaunů a kirgizští skákači s šestimetrovými švihadly. O přízeň diváků bojovali také mažoretky rakovnického Sokola, mladí tanečníci z klubu Nezbedný bakalář Petra Pazderová a Jakub Pavlíček a dvacetičlenná taneční skupina Takt z Liberce. Zejména jejich choreografie Olympijské hry 2003 sklízela obrovský aplaus.

 

Také ve dvoře stadionu bylo už od rána pěkně rušno. Během dopoledne zazněly nejslavnější české polky a valčíky v podání Hořovické osmy, kterou po obědě vystřídalo Hradní duo a po něm vystoupili jako hlavní hvězdy dne Pavel Bobek s Lídou Nopovou a její rodinou. Na klávesy hrál totiž zpěvaččin manžel a za bicí usedl Nop junior. Navzdory komornímu obsazení zněla formace neuvěřitelně plně a dynamicky. V tu dobu zažíval autosalon největší nápor návštěvníků. Po devadesáti minutách a několika přídavcích Pavla Bobka ukončil sobotní koncertní den novostrašecký Čtyřlístek. Závěrečné tóny cimbálu dozněly kolem 21. hodiny, poslední návštěvníci zůstali u vínka v potemnělém dvoře ještě o tři hodiny déle.

 

K vrcholům sobotního programu autosalonu patřila choreografie taneční skupiny Takt Liberec s názvem Olympijské hry 2003.

Stejně nabitý byl i nedělní program. Před zadním brankovištěm vyrostlo během noci podium ve tvaru T, na kterém se střídaly Žatecké mažoretky s módní přehlídkou. Půvabné modelky a ztepilí modelové předvedli oblečení z nabídky prodejny Sport – galanterie Marcely Šimůnkové ve spolupráci se salonem Beauty a kadeřnictvím Styl. Moderní disco formace předváděla taneční skupina AT studio Domino Praha a stejně jako v sobotu mladí tanečníci z TK Nezbedný bakalář. Na venkovním podiu to hned od rána parádně rozjel Film Blues Band. Část jejich vystoupení obdivně sledoval i dvojník Waldemara Matušky po boku se Slávkem Jandou. Jejich následující devadesátiminutové show bylo přijato různě. Slavné Waldovy hity v bigbeatových aranžích byly sice odehrány s profesionální lehkostí a ani muži za mikrofonem nelze upřít téměř dokonalou Matuškovskou image včetně podobného hlasového zabarvení. Nicméně část diváků přijala vystoupení kriticky s tím, že Walda je přece jenom jen jeden. Skvělou tečkou za dvoudenním maratonem bylo vystoupení Richarda Tesaříka a jeho Yo Yo Bandu.   

Foto Pavel Sklenička


[ Zpět na domovskou stránku ]