RAPORT logo

Alkohol změnil mladíka v šílence

M Š E C. Kvůli dvěma stovkám řádil čtyřiadvacetiletý mladík ze Mšece jako šílený.

Nejprve chtěl po babičce, u které bydlí, aby mu dala peníze. Když odmítla, rozčílil se a šel se uklidnit do hospody. Při hlučném odchodu navíc bouchl dveřmi tak prudce, že se u nich vysypalo sklo. Stejně bouřlivý byl i jeho návrat kolem jedenácté večer. Protože nemohl najít klíče, vykopl dveře a v ničení pokračoval. Demoloval zařízení v chodbě a v patře domu a na stěnách i věcech nechával krvavé stopy od poraněného zápěstí. Žena raději zavolala policii.

„Když policie do domu přijela, mladík už v něm nebyl. Jakmile hlídku spatřil soused, přišel do domu a oznámil, že byl mladík i u něho. Dobýval se dovnitř boucháním, vzbudil celou rodinu a na dveřích a zámkové dlažbě po něm zůstaly krvavé skvrny. Z okna viděl, že měl mladík u sebe dva metry dlouho tyč,“ popisuje tiskový mluvčí rakovnické policie René Černý.

Z domu se výtržník vydal za svou matkou, i u ní rozbil dveře. Při cestě vesnicí navíc mlátil železnou tyčí do sloupů veřejného osvětlení. Policisté ho nakonec zadrželi v domě babičky, kam se znovu vrátil. Protože byl agresivní a všem vyhrožoval, nasadili mu služební pouta.

Dechová zkouška na alkohol byla pozitivní, a tak mladík strávil zbytek noci na kladenské záchytce. Kromě trestného činu poškozování cizí věci je mladík trestně stíhán i pro krádež, protože z domu neoprávněně vzal televizi a odvezl ji do zastavárny.

Markéta Polívková


[ Zpět na domovskou stránku ]