RAPORT logo

První pokuta za průjezdy

R A K O V N Í K. Ve středu 6. srpna a ve čtvrtek 7. srpna proběhly v Rakovníku první kontroly dodržování tržního řádu. Zjistily, že na mnoha místech neprobíhá prodej v souladu s platným tržním řádem.

„Městská policie zjistila nedostatky u prodejců v Trojanově ulici čp. 41, 46 a 47, na Husově náměstí čp.12, 24 a 166 a v Nádražní ul. čp. 221. Výsledky kontroly budou podnětem pro zahájení přestupkového řízení,“ uvedl starosta Zdeněk Nejdl.

Ve čtvrtek 7. 8. proběhla kontrola ze strany živnostenského úřadu z pohledu dodržování ustanovení tržního řádu. Kontrola se soustředila především na centrum města. „Byla udělena

jedna pokuta prodejci ve výši 2 000 Kč a byl uzavřen jeden průjezd v Trojanově ulici. V kontrolách bude živnostenský úřad průběžně pokračovat,“ informovala tajemnice MěÚ Rakovník Eliška Holková. Podle jejích slov se kontrolní orgán v nejbližší době zaměří na předzahrádky, protože to je další oblast, kterou postihuje tržní řád.

„Postup při kontrole jsme konzultovali s živnostenským odborem Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Neplnění tržního řádu může být postihováno i podle přestupkového zákona, ve smyslu par. 46 odst. 1, kde je možno uložit pokutu až do výše 30 tisíc korun. Byla konzultována i možnost postihu majitelů nemovitostí,“ dodala tajemnice městského úřadu.

Tomáš Bednařík


[ Zpět na domovskou stránku ]