RAPORT logo

Dům Na Sekyře – posun v jednání

R A K O V N Í K  (bed). Ve čtvrtek 14. srpna proběhla schůzka zástupců zainteresovaných stran k problematice nezkolaudovaného domu Na Sekyře č. p. 2005 – 2011. Podle slov tajemnice MěÚ Rakovník Mgr. Elišky Holkové tentokrát nešlo o konfrontační schůzku jako několikrát v minulosti, ale strany se snažily najít východisko ze vzniklé situace. „Došlo ke shodě názoru, jak by se mělo v tomto problému postupovat,“ uvedla Holková.

Bylo konstatováno, že se všechny strany pokusí najít způsob, jak naplnit dohody uzavřené loňského roku: smlouvu o dílo mezi městem a firmou Daneker a mezi městem a Společenstvím vlastníků domu č. p. 2005 – 2011.

„Shodli jsme se na právním vysvětlení a byla uzavřena jakási trojstranná dohoda. Existuje prováděcí technická dokumentace, zpracovaná firmou Daneker v květnu letošního roku, která řeší technické problémy spojené s rekonstrukcí střechy domu. Představitel firmy Daneker si do úterý ponechal lhůtu, zda předloží tento projekt Společenství vlastníků domu. Na to je navázána dohoda mezi všemi subjekty. My jsme připraveni dát tento materiál do rady města a postoupit ho zastupitelstvu k řešení,“ vysvětlila závěr čtvrteční schůzky tajemnice MěÚ Rakovník a dodala, že město by mělo zajistit plnění dohody s firmou Daneker.

[ Zpět na domovskou stránku ]