RAPORT logo

Po čtyřech měsících opět čelil pětadvacetiletý prodavač lupičům

Mířili na sebe pistolemi

K R U P Á. Krupskou benzínovou čerpací stanici Na Šustně přepadli v neděli 27. července v noci dva maskovaní muži. Přestože se pětadvacetiletý M. V., který tu pracuje jako obsluha, nezalekl zbraní, jimiž mu vyhrožovali, a sám proti nim namířil plynovou pistoli, ukradli z kasy necelých třicet tisíc korun.

Pětadvacetiletý M. V. byl v zadní místnosti benzínky, když v půl třetí ráno vběhli dovnitř dva muži v kuklách s pistolemi v rukou. Stejnou situaci zažil už koncem letošního března, a tak velmi pohotově zareagoval. Porazil stůl pro zákazníky, schoval se za něj a pak na zakuklence vytáhl plynovou pistoli. Přestřelka jako z westernu se nakonec nekonala. Mladík na ně pouze mířil a křičel, aby vypadli. Oni ho rovněž se zbraněmi v ruce ujišťovali, že mu ublížit nechtějí, že je situace donutila vzít si peníze a že nic jiného nepožadují. Pak jeden z nich zbraň sklonil, natáhl se přes pult, otevřel kasu a zásuvku položil na pult. Vybral z ní 28 300 korun v papírových bankovkách, které si zastrkal různě do oblečení nebo do kapes. Peníze maskovaným mužům nestačily a začali se zajímat o dobíjecí telefonní kupóny. To už M. V. přitvrdil. Znovu jim zopakoval, aby vypadli, a začal natahovat kohoutek u zbraně. Zakuklenci se raději otočili ke dveřím a s větou: „Vyser se na to!“ se dali na útěk. Dokud nevyběhli ven, měl druhý muž na mladíka stále namířenou pistoli.

Jakmile z benzínky utekli, vytočil M. V. linku 158 a pak informoval o přepadení i majitele. Po telefonátech vyšel ven k čerpacím stojanům a asi tři sta, pět set metrů ve směru ke Hředlím, kam utekli, zahlédl, jak se rozsvítila červená světla u auta, auto zatroubilo a rozjelo se směrem na Hředle.

Oběma zakuklencům mohlo být podle prodavače mezi dvaceti a třiceti lety. První z nich v khaki zelené pletené kukle byl vysoký asi 180 cm, střední postavy. Na sobě měl stejně jako druhý volné sportovní oblečení tmavé barvy. Druhý muž byl vysoký asi 190 cm, štíhlý, na hlavě měl tmavě modrou nebo černou pletenou kuklu, z níž mu vylézal pramen zhruba po ramena dlouhých tmavých vlasů. Na nohou měl černé kožené či koženkové kotníčkové šněrovací boty se třemi červenými pruhy, které vypadaly jako značka Adidas.

Markéta Polívková


[ Zpět na domovskou stránku ]