RAPORT logo

TELEVIZNÍ REGION TÝDNĚ UŽ OD ZÁŘÍ

R A K O V N Í K. Po dlouhé době se Rakovničtí opět dočkají svého televizního vysílání. Současný provozovatel zatím provoz zkouší jednou za dva týdny, od nového školního roku by ale „kabelovka“ už měla jet naplno.

Obyvatelé Rakovníka mohou v současné chvíli vidět pouze zkušební vysílání regionální televize. To především testuje spolehlivost a výkonnost plně digitální techniky. Kabelová televize vysílání do domácností zatím přináší jen jednou za 14 dní. Od září však její plátci uvidí relaci čtyřikrát týdně. Premiéru přibližně třicetiminutového vysílacího bloku, jehož autoři se budou soustředit především na kulturu, sport a publicistiku, divák uvidí vždy v pondělí odpoledne.

Provozovatelem vysílání je společnost FCA. Ta jej obnovila po dvou letech pauzy, kterou zapříčinily neshody mezi tehdejším vedením města, provozovatelem vysílání a výrobním štábem. Teď je jen otázkou, zda provoz regionální televize, který si sám na sebe nevydělá, získá podporu nového vedení rakovnické radnice. Pokud ano, provozovateli by se mohlo podařit udržet vysílání třeba i po sedm let, jako jeho předchůdci, společnosti ATS.

Marek Bradáč


[ Zpět na domovskou stránku ]