RAPORT logo

Dřevostavby nesouhlasí se sankcí

R A K O V N Í K. Firma Dřevostavby K+K, která staví tělocvičnu pro 1. základní školu, nesouhlasí se sankcí ve výši 4,5 % z ceny díla, jak ji navrhuje městská rada. Podle dodavatele nebylo zpoždění stavby zaviněno firmou v takové míře, jak tvrdí městská rada, a proto navrhuje pokutu jen 2 %. Ve smlouvě o dílo je přitom pro případ nedokončení akce v termínu zakotvena až 10 procentní sankce.

Stavba tělocvičny je sice po kolaudaci, ale dosud nebyla fyzicky předána pro celou řadu nedodělků. Situaci navíc komplikuje značný objem víceprací, které je potřeba ošetřit dodatkem ke smlouvě o dílo.Hlavním problémem je spojovací krček. Stávající spojení, které v současné době doslova straší nad schodištěm do Vladislavovy ulice, totiž bude nahrazeno jiným, jeho stavba však ještě ani nezačala. Podle starosty Zdeňka Nejdla je pokuta ve výši 4,5 % pro radu nejnižší možná. Pokud se však obě strany nedohodnou, lze v krajním případě odstoupit od smlouvy o dílo. „Stále držíme 10 % z ceny díla jako pozastávku. Pokud se s Dřevostavbami nedohodneme, je možné stavbu dokončit i s jiným dodavatelem,“ naznačuje krajní řešení starosta.

Ve středu 6. srpna dopoledne bude v nové tělocvičně předvedeno dodavatelem sportovní a tělocvičné nářadí. Odpoledne od 15,30 se v nových prostorách sejdou na exkurzi členové zastupitelstva, kteří se pak odeberou do zasedací síně radnice, kde budou od 16 hodin jednat o závěrečném vyúčtování a dalších osudech stavby.

Pavel Sklenička


[ Zpět na domovskou stránku ]