RAPORT logo

Zrekonstruovaná pošta ozdobila náměstí

R A K O V N Í K. Ačkoliv veřejnost mohla vyzkoušet provoz nově zrekonstruované pošty na náměstí již v uplynulém týdnu, oficiálně byla budova otevřena až 16. června 2003. Poštovní razítko s tímto památečním datem mohli filatelističtí sběratelé ukořistit právě včera.

„Jsem rád, že naše náměstí ozdobila další nádherná budova a přeju nové poště, ať je tu alespoň sto let,“ řekl při slavnostním přípitku starosta Zdeněk Nejdl. Ještě před tím seznámil ředitel kladenské a rakovnické pobočky Zdeněk Kučera přítomné s nově vzniklými prostorami a nahlédnout se výjimečně mohlo i do jinak veřejnosti nepřístupného hlavního trezoru. „Určitě je třeba vyzdvihnout, že rekonstrukce pošty v hodnotě 48 miliónů byla provedena mistrovsky a s citem, na čemž má hlavní podíl Druhá pražská stavební s. r. o.,“ uvedl  Kučera. K rekonstrukci se vyjádřila i bývalá ředitelka pošty Jana Sklenářová.

„Mám obrovskou radost z toho, co se zde dokázalo. Za mě se bohužel rekonstrukce nepodařila prosadit, ale když vidím dnešní kvalitní materiály a stavební technologie, tak možná, že je to dobře,“ řekla.

Týdenní zkušební provoz hodnotí vedoucí pošty Milada Břeňová vesměs kladně. „Jako na všechno nové, i zde si budou lidé postupně zvykat. Prozatím jsme ke vstupním dveřím postavili pracovnici, která seznamuje zákazníky s tím, jak si mají počínat.“

Sláva Vaic


[ Zpět na domovskou stránku ]