RAPORT logo

Hygienici požadují pro třídu na Staré poště nová okna

Tělocvična má sedmiměsíční zpozdění

R A K O V N Í K. Po stížnostech rodičů a článku týdeníku Raport se přístavbou tělocvičny u 1. ZŠ začala zabývat také Krajská hygienická stanice. Ta konstatovala, že přístavbou došlo k zastínění třídy v budově Staré pošty a doporučila přestěhování učebny do provizorních prostor.

Dále bylo dohodnuto, že projektant Dřevostraveb K+K zpracuje na náklady firmy projektovou dokumentaci pro vybudování dalších oken ve třídě, a to buď ve štítové stěně nebo ve střeše. Tato podmínka bude zakotvena také v kolaudačním stanovisku hygienika. „Škola učebnu potřebuje, takže město bude muset zafinancovat i tuto stavební úpravu,“ vysvětluje místostarosta Luděk Štíbr.

V současné době se na stavbě finišuje. Probíhá lajnování a instalace ozvušení. Po dohodě s tělocvikáři nebude na podlaze vyznačeno hřiště na házenou, pro kterou beztak nemá tělocvičny potřebné rozměry. Jinak je podle slov místostarosty Luďka Štíbra tělocvična vybavena kvalitními parketami různých odstínů pro jednotlivé hrací plochy. Pod parketami je velmi pružný rošt špičkové konstrukce. „Bude to vůbec nejlepší sportovní podlaha v Rakovníku,“ hodnotí Štíbr. Termín dokončení stavby by měl být do 31. května. Cena je dle smlouvy o dílo stanovena na 19 milionů korun, ale hovoří se o vícenákladech. „Je možné, že část víceprací budeme hradit z penále,“ naznačuje jednu z možností Štíbr. Kromě Štíbra však zatím o penále na radnici nikdo nemluví. Připomínáme, že firma nevyhrála výběrové řízení na základě nabídnuté ceny, nýbrž zásluhou nejkratšího nabídnutého termínu a nabídnutými sankcemi za jeho nesplnění. Termín dokončení nabídnutý ve výběrovém řízení vypršel již 31. října loňského roku. Pokud Dřevostavby dokončí stavbu 31. května, ocitnou se oproti vítěznému návrhu v sedmiměsíčním skluzu.

Pavel Sklenička


[ Zpět na domovskou stránku ]