RAPORT logo

Dvě varianty průmyslové zóny

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). V úterý 8. dubna proběhlo na novostrašecké radnici jednání o výstavbě komunikace z Prahy do Karlových Varů a komunikace VI/606, která má v budoucnu spojovat město Nové Strašecí s Třticí, Řevničovem a dalšími obcemi v tomto směru.

„Jde o to, že lidé budou moci jezdit do těchto obcí, aniž by museli používat rychlostní komunikaci a platit dálniční známku,“ uvedl starosta Jakub Kleindienst.

Výstavba uvedených komunikací má také význam pro zamýšlenou stavbu průmyslové zóny v Novém Strašecí. „Chceme, aby do projektu byla zapracována odbočka do naší průmyslové zóny, která by zajistila její obslužnost.“ Podle starosty Kleindiensta budou výstavbu komunikací financovat Stavby silnic a dálnic a s realizací se počítá zhruba za 5 až 6 let. Novostrašečtí však nechtějí ponechat nic náhodě, a proto se za účasti odborníků přípravou projektu zabývají již dnes. „Jak známo, máme vytipovány dvě lokality, kde bude průmyslová zóna stát. Buď na severozápadě nebo na severu města. Obě jsou výhodné a téměř vůbec nezatíží centrum,“ soudí starosta. K jaké variantě se nakonec radnice přikloní, záleží na tom, v jaké lokalitě se jí podaří vykoupit větší procento soukromých pozemků. „Do průmyslové zóny chceme soustředit tiché a čisté provozy, jako jsou elektronický průmysl, výroba výpočetní techniky atd. Rozhodně ne žádná chemie. Nebráníme se ani vzniku nějakého zábavního parku,“ dodává Jakub Kleindienst.

[ Zpět na domovskou stránku ]