RAPORT logo

Bomba v lánské základce nevybuchla 

LÁNY (peg). Další bombou vyhrožoval minulé úterý dopoledne anonymní telefonát. Tentokráte měla vybouchnout v lánské základní škole. Hodinu a půl po oznámení už policie zadržela sedmnáctiletého mladíka ze Stochova, který se k výhružnému telefonátu přiznal.

Krátce po jedenácté dopoledne oznámil anonym na linku 158, že v Základní škole v Lánech je uložena desetiminutová bomba. Do školy se ihned vypravila hlídka novostrašecké policie a společně s ředitelkou vyklidila a zajistila nejen obě budovy školy, ale i školní jídelnu, kanceláře firmy EKO skládky a dva byty, které se v objektu  nacházejí. Po dobu, kdy školu prohledával policejní pes vycvičený na hledání výbušnin, vyčkávali žáci i učitelé na bezpečném místě za místní sokolovnou. „Ve spolupráci s kriminalisty policie v obci prováděla šetření zaměřené na prověrku osob vytipovaných podle nahrávky výhružného telefonátu. Ve 12.20 kontrolovala v provizorní dřevěné boudě v zahradě za místní hasičskou zbrojnicí mladíka, který nemohl hodnověrným způsobem prokázat svoji totožnost a uváděl o sobě smyšlené údaje, proto ho policisté předvedli na služebnu do Nového Strašecí,“ říká rakovnický policejní mluvčí René Černý.

Sedmnáctiletý P. Č. ze Stochova se nakonec policii přiznal, že výhružnou zprávu o bombě v základní škole, která tam samozřejmě není, zavolal on, a to z telefonní budky na lánském náměstí T. G. Masaryka. Policisté zároveň zjistili, že po mladíkovi, který byl koncem března prohlášen za pohřešovaného, pátrají jejich stochovští kolegové a že je navíc podezřelý z majetkové trestné činnosti. Ve věci byly zahájeny úkony trestného řízení pro trestný čin šíření poplašné zprávy.

[ Zpět na domovskou stránku ]