RAPORT logo

Letiště startuje 1. dubna

RAKOVNÍK. Navzdory všem porodním bolestem a komplikacím se již dnes poprvé otevřou dveře nového klubového zařízení. Provozovatelem hudebního klubu Letiště je Marek Bradáč.

- Pokud víme, klub zatím není zkolaudován, ale přesto bude otevřen? Můžete stručně vysvětlit, v čem je problém?

13. prosince jsem jako stavebník podal návrh na vydání kolaudačního rozhodnutí na stavbu. Přesně o dva měsíce později jsem požádal o povolení změny stavby před jejím dokončením, čemuž 4. března stavební úřad vyhověl. Důvodem byl časový posun stavby nájezdové rampy umožňující bezbariérový přístup do objektu. 12. března jsem požádal o povolení k předčasnému užívání stavby, kterému po místním šetření, proběhnuvším v úterý 25. března, bylo odpovědnými orgány vyhověno. Stavební úřad zjistil, že předčasné užívání stavby nemá podstatný vliv na uživatelnost stavby, a proto nic nebrání tomu, aby bylo zařízení otevřeno veřejnosti. Z jednání s odpovědným úředníkem MěÚ vyplynulo, že nájezdovou rampu je třeba zkolaudovat do 31. května. Až se tak stane, stavební úřad dokončí kolaudační řízení.

- Kdo se stal po rozchodu s Jaroslavem Ryšavým vaším společníkem?

Pan Michal Petřík.

- Kdy tedy bude otevřen hudební klub Letiště, s jakou provozní dobou, jak bude otevřen bufet a jaké služby bude nabízet?

Dveře Letiště se otevřou 1. dubna, přesně v souladu s dodatkem smlouvy uzavřené mezi mnou a Městem Rakovník. Provozní doba i spektrum nabízených služeb budou samozřejmě procházet úpravami v souvislosti s nabytými zkušenosti s chodem zařízení.

- Jaké bude programové schéma klubu?

Smlouva s Městem Rakovník ukládá pořádat čtyři kulturní akce v měsíci, čemuž samozřejmě dostojíme. Programové schéma klubu bude zahrnovat jak vystoupení regionálních, tak mimookresních hudebních souborů. Žánrová omezení prakticky neexistují.

- Jaké pivko jste vybrali?

Staropramen.

- A první koncerty?

Budou. Největší akcí prvního měsíce provozu bude jednoznačně vyhlášení výsledků čtenářské ankety Forte 2002, které proběhne v pátek 25. dubna.

Pavel Sklenička

 


[ Zpět na domovskou stránku ]