RAPORT logo

Náhradní volby

PANOŠÍ ÚJEZD. Termín náhradních komunálních voleb v Panoším Újezdu se pomalu blíží. Svoji kandidátku tentokráte podaly tři strany, k ODS a ČSSD se přidala i strana nezávislých. O členství v zastupitelstvu bude proto usilovat o jedenáct obyvatel více než v listopadu.

 „Nezávislí mají sedm členů a ostatní strany po devíti. V listopadu kandidovalo do zastupitelstva čtrnáct lidí, nyní již dvacet pět. Už byla sestavena také volební komise. Bohužel v případě náhradních voleb už od státu obec nemůže dostat dotaci na jejich uspořádání,“ říká starosta Panošího Újezdu Josef Heller, který bude opět kandidovat za ČSSD.

Obec vede provizorní čtyřčlenné zastupitelstvo od loňského roku, kdy se po volbách, v nichž vyhrála ČSSD, zastupitelé neshodli na obsazení postu místostarosty. Členové za ODS, kteří požadovali dosadit do funkce místostarosty někoho ze svých lidí, po neúspěchu na členství v zastupitelstvu rezignovali a přidali se k nim i náhradníci za tuto stranu. Provizorní zastupitelstvo ještě před koncem loňského roku schválilo, že příští zastupitelstvo bude mít devět členů, místo původních sedmi.

„Od ledna se sice nemůžeme usnášet, ale chod zastupitelstva se nezastavil, musíme fungovat, i když nemůžeme nic odsouhlasit. Problém však je, že kvůli tomu ještě nemáme schválený rozpočet na letošní rok. Jinak v ostatních věcech, o nichž se nemusíme usnášet, fungujeme jako jiné zastupitelstvo,“ vysvětluje starosta, který mimo jiné ve svém volebním programu slíbil vydávat obecní zpravodaj, aby byli občané o dění v obci více informováni. Tento slib splnil. „Je mi ale opozicí vyčítáno, že zpravodaj využívám před volbami ve svůj prospěch, což odmítám. Pouze plním jeden ze svých slibů,“ říká Josef Heller. K volebním urnám půjdou obyvatelé Panošího Újezdu 29. března, volební místnost jim bude otevřena pouze v sobotu a to od 7 do 22 hodin.

Markéta Polívková

 


[ Zpět na domovskou stránku ]