RAPORT logo

Technické služby musí pracovat efektivněji

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). Na pravidelné tiskové konferenci vysvětlili vedoucí funkcionáři města Nové Strašecí, proč byl ze své funkce odvolán ředitel Technických služeb Eduard Vaigl a jak si představují další fungování této městské organizace.

„Deklarovali jsme, že po reformách na MěÚ budou následovat reformy v organizacích, které patří městu. To se také stalo. Po důkladné analýze Technických služeb jsme přistoupili k odvolání jejich ředitele Eduarda Vaigla a vyhlásili jsme na tuto funkci výběrové řízení. Nic jiného za tím není,“ uvedl starosta města Jakub Kleindienst.

„Řekli jsme panu Vaiglovi, že se nebudeme zabývat minulostí, že pro nás platí tlustá čára, ale že jsme teď občanům zodpovědní my, jak se s jejich penězi, s jejich příspěvkem na provoz TS, bude hospodařit. To znamená, že musíme hospodařit co nejlépe, protože ve městě moc peněz není. Resumé z rady bylo, že se udělá výběrové řízení, ve kterém zvítězí člověk, který bude nejlépe splňovat představu o efektivním řízení TS. A není vyloučeno, že to může být pan Vaigl, pokud předloží nejlepší projekt,“ doplňuje kolegu místostarosta Mgr. Petr Kotyk.

„Nejsme tu od toho, abychom vymýšleli koncepci TS. Na to jsou odborníci a já jsem zastáncem toho, aby práci dělali odborníci. Nechceme být městem kutilů, ale chceme jednotlivá odvětví profesionalizovat. Pokud pan Vaigl předloží nejlepší koncepci, zvítězí a bude znovu dosazen na svou židli. Nikdo z nás, ani já, ani pan místostarosta, ani nikdo z rady nic proti panu Vaiglovi osobně nemá,“ vysvětluje starosta a dodává, že vedení města chce, aby činnost TS byla pro město co nejefektivnější a nejpřínosnější. Tak jako museli ve výběrových řízeních obhájit své posty bývalí vedoucí městských odborů, budou tak muset učinit i další funkcionáři organizací města. „Nevidím v tom nic špatného, je to naopak pro město i pro onoho člověka přínosné. Kdybych měl použít příměr ze sportovního prostředí, tak běžec, který dlouhou dobu běží maratón, potřebuje občas nějakou tu jiskru a pak třeba i zasprintuje,“ uzavírá místostarosta Petr Kotyk.

[ Zpět na domovskou stránku ]