RAPORT logo

Epidemie chřipky za zenitem

RAKOVNÍK (bed). Prakticky už celý měsíc probíhá na Rakovnicku epidemie chřipkových onemocnění. Ani školní prázdniny, které v okrese probíhaly v 9. týdnu, se na poklesu celkové nemocnosti na akutní respirační onemocnění populace příliš neprojevily. K mírnému poklesu došlo až minulý týden. Jak se zdá, je okres Rakovník již za vrcholem chřipkové epidemie.

Celkem minulý týden trpělo akutním respiračním onemocněním v našem okrese 2 775,5 občanů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Nejvíce sužovanou skupinou jsou stále děti ve věku do 5 let (5 456,9/100 000 obyv.) a děti ve věku 6 - 14 let (4 535,6/100 000 obyv.).

„Minulý týden, i když poněkud pozdě, jsme dostali informaci, že je k dispozici speciální lék proti chřipce - TAMIFLU 75 a TAMIFLU 12 mg/ml (sirupová forma určená dětem do 12 let). Tuto informaci jsme předali lékařům v našem regionu,“ uvedl MUDr. Jan Kasal, CSc. z rakovnické územní správy Krajské hygienické stanice. Epidemiologická situace v ostatních nákazách byla v posledních čtrnácti dnech v okrese Rakovník mimořádně klidná.

 


[ Zpět na domovskou stránku ]