RAPORT logo

Co je nového ve Strašecí

- Majitel diskotéky Patro Jiří Janoušek hodlá zavést ve svém zařízení zkušební provoz pátečních diskoték pro děti. Rada města pověřila místostarostu Petra Kotyka projednáním výše poplatku ze vstupného.

- Celý balík nových obecně závazných vyhlášek a nařízení připravuje rada města Nové Strašecí. Bude se jednat o vyhlášku O zajištění veřejného pořádku při poskytování hostinských činností a pořádání veřejných produkcí na území města Nové Strašecí, O některých omezujících opatřeních k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a k ochraně občanů před hlukem ve městě Nové Strašecí, O pořádku a čistotě ve městě Nové Strašecí, O místních poplatcích, a nařízení města Nové Strašecí O stanovení maximální ceny za nucený odtah silničního vozidla na katastrálním území města Nové Strašecí.

- Rada města požádala ředitele NsP Rakovník o vyjádření ke svému záměru upustit od podmínky FNM zachovat objekt bývalého plicního oddělení u polikliniky v Novém Strašecí pro zdravotní účely. Protože se ředitel NsP vyjádřil ve smyslu, že objekt nemocnice již nepotřebuje, byl zaslán Ministerstvu zdravotnictví ČR dopis se žádostí  o změnu kategorizace objektu, aby mohla být podána následná žádost Fondu národního majetku o vyčlenění se sféry zdravotnictví.

- V rámci uzavírání nových smluv na hrobová místa chce rada města dořešit záměr převzít do péče města hrob významného novostrašeckého občana Dr. Františka Vacka, který zemřel v roce 1940. Jediným dědicem je pan Jungmann z Rakovníka, se kterým by měla být uzavřena nová nájemní smlouva, jejíž součástí by měla být možnost  převzetí péče o tento hrob městem.

-bed-

 


[ Zpět na domovskou stránku ]