RAPORT logo

Letos Lubenská a Průhon

RAKOVNÍK (bed). Za dvě prioritní investiční akce letošního roku na území města Rakovníka označil starosta Zdeněk Nejdl výstavbu komunikace a chodníku v Lubenské ulici a rekonstrukci silnice a kanalizačního sběrače v lokalitě Průhon.

„Na rekonstrukci Lubenské jsme vyčlenili v rozpočtu částku 4 milióny korun. Měla by stačit na opravu vozovky a výstavbu druhého chodníku. Vloni jsme už udělali jeden chodník v hodnotě 1 597 000 korun,“ řekl starosta Nejdl. Akce se může rozeběhnout na jaře, v nejbližší době radnice osloví výzvou více zájemcům firmy, které budou mít o realizaci zakázky zájem.

Trošku komplikovanější situace je v Průhonu. „Zjistili jsme, že je zde nefunkční veřejné osvětlení, a tak vlastní rekonstrukci komunikace bude předcházet jeho generální oprava. Na vše máme v rozpočtu vyčleněno 3,5 miliónu korun,“ vysvětluje starosta. V návaznosti na opravu silnice bude probíhat také rekonstrukce kanalizačního sběrače. „Došlo k zajímavé situaci, kdy nám obec Lubná sdělila svůj záměr napojit se kanalizací na rakovnickou čistírnu odpadních vod. Proto by nejspíš byla vybudována kanalizace z Lubné po trase k Průhonu a před kanalizační svěrač v této lokalitě napojení na naši městskou kanalizaci k ČOV. Zřejmě bychom tuto akci realizovali ve spolupráci s Obecním úřadem Lubná,“ nastiňuje možnosti Zdeněk Nejdl.

[ Zpět na domovskou stránku ]