RAPORT logo

Cestou z plesu občanů zastavila Jakuba Kleindiensta policejní hlídka

Starosta řídil pod vlivem alkoholu

NOVÉ STRAŠECÍ (bed). V pondělí dopoledne upozornil naši redakci anonymní telefonát, že novostrašecký starosta Jakub Kleindienst byl v sobotu 1. března v časných ranních hodinách zadržen policejní hlídkou, když řídil osobní vozidlo pod vlivem alkoholu.

Ladislav Heller z DI Policie ČR Rakovník nám tuto informaci potvrdil a připojil i podrobnosti.

„Vzhledem k tomu, že v poslední době, snad vlivem plesové sezóny, přibývá řidičů, kteří sedají za volant svého automobilu i poté, co předtím požili alkoholické nápoje, zintenzivnili jsme noční kontroly na některých vytipovaných místech,“ uvedl Ladislav Heller. Novostrašeckého starostu však zadržela hlídka OO – Policie ČR Nové Strašecí, nikoliv dopravka. Stalo se tak 1. března v 02.30 hodin v Příčné ulici. Jakub Kleindienst řídil motorové vozidlo Nissan Terrano směrem od Hotelu DUO do města. Protože byl z jeho dechu údajně cítit alkohol, provedli policisté kontrolu detekční trubičkou Altest. Ta se zabarvila asi 3 mm před dělící ryskou. Dále byl Jakub Kleindienst vyzván k dechové zkoušce digitálním přístrojem Dräger. Přístroj naměřil v dechu řidiče 0,62 promile alkoholu. Následně byl starosta vyzván, aby se podrobil odběru krve nebo moči v NsP Rakovník, s čímž souhlasil. Poté, co budou DI-Policie ČR doručeny z laboratoře výsledky odběru krve, bude případ předán k dořešení správnímu orgánu Městského úřadu Rakovník.

Týdeník Raport samozřejmě požádal starostu o vyjádření. Jakub Kleindienst policejní verzi v podstatě potvrdil. Alkohol však před jízdou údajně nepožil, dal si pouze pohár s míchaným nápojem. O případném odstoupení z funkce zatím neuvažuje a přislíbil nám poskytnout oficiální prohlášení až během tohoto týdne.

V souvislosti s případem se v Novém Strašecí hovoří i o tom, že se nový starosta nechal chytit do nastražené pasti. Jak známo, v nedávné době provedla rada města, v jejímž čele Jakub Kleindienst stojí, několik nepopulárních opatření včetně odvolání ředitele Technických služeb. Není tajemstvím, že jeden z jeho příbuzných slouží právě na OO Policie ČR Nové Strašecí a právě on prý starostu zastavil a zkontroloval, a to přesto, že i podle vyjádření samotných policistů způsob jízdy nenaznačoval za volantem opilého řidiče a Jakub Kleindienst se nedopustil žádného dopravního přestupku.

 


[ Zpět na domovskou stránku ]