RAPORT logo

Vybrali čtyři vedoucí odborů

NOVÉ STRAŠECÍ. Jedenáctičlenná komise složená z obou hlavních přestavitelů města, členů rady i zaměstnanců úřadu vybrala na základě výběrového řízení 28. ledna vedoucí čtyř odborů. Vedoucího zatím nemá pouze odbor sociální a právní, kde nikdo z přihlášených uchazečů nevyhovoval. 

Druhé závěrečné kolo výběrového řízení na místa vedoucích pěti odborů Městského úřadu v Novém Strašecí se konalo v úterý 28. ledna. Do funkce vedoucí stavebního odboru a životního prostředí byla vybrána ing. Marie Králová, vedoucím odboru investic, územního plánování a MH ing. Ivo Zajíc, do funkce vedoucí odboru školství, kultury a sportu komise vybrala Ing. Lenku Gayerovou a na místo vedoucím finančního odboru byl doporučen Václav Horáček. „Komise nevybrala pouze vedoucího sociálního a právního odboru, protože nikdo z kandidátů na tuto funkci nevyhovoval. Na toto místo vypíšeme prakticky okamžitě nové výběrové řízení. Celkem se nám na místa všech vedoucích odborů přihlásilo devatenáct uchazečů,“ upřesňuje starosta Nového Strašecí Jakub Kleindienst a dodává, že se město se všemi zvoleným dohodlo, že s nimi bude uzavřena pracovní smlouva na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou.

Ivo Zajíc, Václav Horáček a Marie Králová pracovali na novostrašeckém městském úřadě i předtím, než byli zvoleni za vedoucí odborů, každý ale zastával jinou funkci, než do které byli v úterý zvoleni. „Odbory jsou zcela nové, takže nikdo z nich zde v těchto funkcích ani pracovat nemohl. Zajíc a Horáček sice zastávali funkci vedoucího odboru, ale jiného než nyní,“ říká starosta. Tito tři vedoucí, kteří již byli na městě zaměstnáni, nastoupili do nové funkce okamžitě od jmenování. Lenka Gayerová by měla nastoupit počátkem února.

V úterý také proběhlo první kolo výběrového řízení na místo asistentky. Celkem se přihlásilo osmnáct zájemců a do středečního druhého kolo postoupili čtyři z nich. Výběrové řízení nakonec vyhrála Hana Papežová.

Markéta Polívková


[ Zpět na domovskou stránku ]