RAPORT logo

Rekonstrukce vozovky zkomplikuje dopravu kolem nemocnice

Objížďky od února do května

RAKOVNÍK. Obyvatelé a firmy z lokality kolem nemocnice si v souvislosti s opravou vozovky v ulicích Malcova, Dukelských hrdinů a Pod Nemocnicí užijí své. Rekonstrukce bude probíhat v několika etapách od února až do května a během této doby se celkem čtyřikrát změní objízdné trasy.

Od 3. února do 30. března bude uzavřen úsek od prodejny nábytku manželů Zoubkových k nemocnici. Jednadvacátého února se uzavře úsek od Malcovy ulice po křižovatku u Zoubků a bude mimo provoz až do 30. března. Třetí etapa si vyžádá uzavření úseku od Nemocnice k Penny marketu v době od 31. března do 31. května. A konečně od Penny Marketu ke křižovatce s ulicí Po Nemocnicí se nebude jezdit týden od 24. května do konce měsíce.

S uzavřením opravovaných ulic souvisí poměrně složité objížďky. Pro nákladní dopravu nad 15 tun povede přes Kněževes na karlovarku, přes Šustnu, Řevničov až do Nového Strašecí, odtud silnicí přes Rudu zpět do Rakovníka Pražské ulicí ke křižovatce u Tylova divadla, odtud na Váhu a k soudu. Vozidla do 15 tun budou jezdit také přes Kněževes, na Šustně odbočí na Lišany a zpět do Rakovníka přijedou Lišanskou ulicí až na světelnou křižovatku u soudu. Dopravu do 6 tun nebude vedena mimo Rakovník. Objížďka povede ulicemi Pod Nemocnicí, Vackovou a Sportovní zpět do ulice Dukelských hrdinů. Při rekonstrukci úseku od nemocnice k Penny marketu povede objízdná trasa ulicí Pod nemonicí s výjezdem pro osobní vozy u Falca a pro autobusy s výjezdem ulicí Vackovou na ul. Dukelských hrdinů. Vozidla Správy a údržby silnic, Hasičského záchranného sboru a 73. záchranné výcvikové základny budou v nutných případech využívat trasu stanovenou pro vozidla do 6tun. Autobusové zastávky v obou směrech budou přemístěny do ulice Pod Nemocnicí. Na sídlišti bude omezeno šikmé stání vozidel a po dohodě s vedením nákupního centra Lidl bude možné využívat nově vzniklé parkoviště před prodejnou. „Bude to pro všechny velmi náročné. Samozřejmě zůstane po celou dobu zachován průjezd do nemocnice a průjezd pro vozidla hasičů. Na čas zůstane zřejmě odříznuta benzínová čerpací stanice a některé další podnikatelské subjekty budou krátkodobě omezeny. Městská i státní policie bude muset v této době vyvinout větší aktivitu při kontrole dodržování dopravního značení,“ naznačuje starosta Ing. Zdeněk Nejdl.

Pavel Sklenička


[ Zpět na domovskou stránku ]