RAPORT logo

Nemocnice čeká na příspěvek města Rakovníka
OSUD CT PŘÍSTROJE V RUKOU ZASTUPITELSTVA

RAKOVNÍK. V pátek 14. 1. 1999 vypršel termín, do kterého mohly firmy, které nebyly úspěšné ve výběrovém řízení na dodávku CT přístroje pro Nemocnici s poliklinikou Rakovník, podat odvolání k Ministerstvu pro hospodářskou soutěž. Mohlo se tak stát v případě firmy General Electric, která požádala o nahlédnutí do zápisu výběrové komise. To jí bylo umožněno, a tak firma k dalším odvolacím krokům nepřistoupila.

“Jsme tedy připraveni přístroj převzít, nainstalovat a co nejrychleji uvést do provozu,” uvedla primářka radiodiagnostického oddělení MUDr. Anna Caithamlová. “Ovšem ihned, jakmile budeme mít k dispozici dostatek finančních prostředků na akontaci.” Podle slov paní primářky je potřeba složit částku 1,5 miliónu korun při podpisu smlouvy s vítěznou firmou Siemens a další 1,5 miliónu při dodání přístroje. Další částky budou uhrazeny ve splátkách. Jak nám řekla vedoucí ekonomického odboru NsP ing. Eva Čermáková, nemocnice v současné době disponuje částkou pouhých 700.000 Kč včetně peněz z veřejné sbírky.

“Chybí nám slíbené 3 milióny Kč od města Rakovníka, s nimiž jsme určitě počítali,” řekla MUDr. Caithamlová. Na osud městských peněz jsme se zeptali místostarosty Radima Smýkala. “Částka byla odsouhlasena pro rok 1999. Vzhledem ke známým potížím s dokončením rekonstrukce divadla jsme ale nakonec nemocnici dali pouze 100 tisíc Kč. Zbylá částka 2.900.000 Kč byla nyní městskou radou odsouhlasena a doporučena ke schválení zastupitelstvu. To by o ní mělo rozhodnout na svém zasedání 31. ledna 2000.”

Starosta Miroslav Hrčka tuto informaci potvrdil s tím, že sice bude vzhledem k neexistenci státního rozpočtu na rok 2000 schvalováno jenom rozpočtové provizorium, ale částka na CT přístroj v uvedené výši je v něm zahrnuta. Takže nyní je vše opět v rukou zastupitelů.

Připomínáme, že NsP Rakovník má do 30. 6. 2000 povolenou veřejnou sbírku prostřednictvím účtu č. 1507096-48/0600 vedeného u GE Capital Bank, a. s. Příspěvek je možné skládat také přímo v nemocnici. “Na RDG oddělení budou vyvěšeny darovací listiny, kde budou zveřejněni všichni dárci, kteří chtějí být jmenováni,” dodala primářka Caithamlová.

Tomáš Bednařík


[ Zpět na domovskou stránku ]