RAPORT logo

VELKÁ RÁNA NA LÁNECH

LÁNY. Ke vloupání, které bývá v laciných detektivních románech označováno jako velká rána, došlo v úterý 2. května v Lánech.

Na linku 158 oznámila tuto skutečnost v 17.20 jednatřicetiletá žena. Policie zjistila, že neznámý pachatel v době od 7.30 do 17.10 vypáčil okno do sklepních prostor rodinného domku. Vnikl tak do prádelny, odkud měl přístup po celém objektu. V patře odcizil 5.000 korun, 200 francouzských franků, 100 DM, holící strojek, fotoaparát a šperky ze zlata za 45.000 korun. Z patra přešel lupič do přízemních prostor a pokračoval v loupení. Zde našel další přívěšky, řetízky, náušnice, hodinky se zlatým řetízkem, zlaté snubní prsteny, prsteny s briliantem, zubní zlato a hotovost 3.000 korun. Toto bohatství bylo uloženo v plechové pokladničce, kterou vypáčil.

“Celkově způsobená škoda činí 312.000 korun. Na místě pracovala Výjezdová skupina OŘ PČR a případ na místě převzal vyšetřovatel. Pachatel je stíhán pro trestné činy porušování domovní svobody a krádeže. Hrozí mu v případě dopadení trest odnětí svobody až do výše osmi let,” uvedl pro týdeník Raport ředitel OÚV Rakovník Stanislav Čapek.

Jan Švácha


[ Zpět na domovskou stránku ]