RAPORT logo

Michal Beneš byl nominován jako současný nejlepší rozhodčí
DERBY PRAŽSKÝCH “S” ROZHODOVAL SUDÍ Z RAKOVNÍKA

Dvaatřicetiletý mezinárodní fotbalový rozhodčí Michal Beneš z Rakovníka se na rozhodcovskou dráhu vydal v roce 1986. Po devíti letech vystoupal až na prvoligovou scénu a před dvěma roky pak na scénu mezinárodní. V sobotu 6. května řídil 249. vzájemné a 137. ligové derby slavných pražských “S”.

Rozhodla o tom ve čtvrtek v podvečer Komise rozhodčích ČMFS, jež tentokrát oproti zvyklostem hlavního arbitra nelosovala, ale podle slov jejího předsedy Luďka Macely nasadila v současnosti toho nejlepšího. “Pocit je to sice příjemný, ale nic to zatím neznamená. Rozhodující bude, jaké pocity budu mít po utkání a jaká bude odezva v médiích. O všem může rozhodnout i náhoda,” řekl exkluzivně Raportu bezprostředně po oznámení nominace Beneš. Ten se v sobotu ráno prošel se synem Míšou a po obědě už se vydal na Letnou.

Zde se mu alespoň podle našeho názoru dařilo přinejmenším výborně, čemuž také odpovídá známka č. 7 od delegáta Čanaklise. Stejně byl ohodnocen i deníkem Sport. Sám Beneš nám krátce po duelu sdělil: “Vývoj utkání určitě pomohl i mému výkonu. Takže pocity mám spíše neutrální. Navíc byl zápas veden velmi slušně. Vždy to má sudí lehčí, když padají branky a hraje se bez emocí. To nejsme tolik vidět. Z tohoto pohledu jsem spokojen. Myslím, že i obdržená známka je slušná, protože na takovéto duely se nahlíží trochu jinak.”

Rakovnického arbitra čeká za dva týdny další událost. K tříletému Míšovi by měli přibýt dva bráškové. “Ne, ne, ne, jména vám v žádném případě neprozradím, protože nechci nic zakřiknout,” bránil se Beneš. Přislíbil však po skončení sezóny pro náš list exkluzivní rozhovor.

Honza Prokop


[ Zpět na domovskou stránku ]