RAPORT logo

VLAKY V PRŮMYSLOVÉ ZÓNĚ?

RAKOVNÍK (bed). Jak známo, už v letošním roce se začne stavět obchvat města Rakovníka. Jako první přijde na řadu zprůjezdnění tzv. průmyslové zóny v západní části města. Se zajímavým nápadem přišli v těchto dnech odboráři ze železniční stanice Rakovník.

“Chtěli bychom ulehčit pracujícím podniků a firem v průmyslové zóně příjezd a odjezd do jejich zaměstnání,” uvedl jeden z vedoucích funkcionářů železniční odborové organizace v Rakovníku Jan Folprecht. “Dnes musí lidé chodit z nádraží pěšky, nebo jezdit městskou hromadnou dopravou, což je pro ně značná časová ztráta. Proto bychom chtěli iniciovat, aby České dráhy zřídily vlakovou zastávku přímo v průmyslové zóně.”

Místo, kde by mohla být zastávka vybudována, už odboráři mají. Vyhovovalo by spojům jak od Bečova, tak od Mladotic, v návaznosti také spojům od Berouna a Lužné. Jan Folprecht již jednal s referátem dopravy Okresního úřadu Rakovník a s odborem výstavby Městského úřadu Rakovník. Obě instituce proti výstavbě zastávky nic nenamítají. “Nyní bychom chtěli oslovit vedení a zaměstnance podniků a firem v průmyslové zóně, abychom znali také jejich názor. Jich se to přeci týká nejvíc,” pokračuje Jan Folprecht. Netají se tím, že pokud odboráři získají co nejvíc souhlasných stanovisek a vyjádření, bude se jim s vedením Českých drah v Plzni lépe jednat.


[ Zpět na domovskou stránku ]