Jak jste spokojeni se zimní údržbou komunikací v Rakovníku? Zametáte si před vlastním prahem?
| Jaromír Tupý | 20.12. 2010 11:06:11 |
| doplňuji : ......bylo téma "Občanské kavárny" zimní úklid......, omlouvám se. | |
| Jaromír Tupý | 20.12. 2010 11:02:50 |
| Minulý týden ve čtvrtek 16.12.2010 bylo téma "zimní úklid v Rakovníku". Jedna z účastnic připomněla dobu, kdy se na rakovnického náměstí ručně nakládal sníh na nákladní auta a odvážel se do potoka, zatímco v dnešní mechanizované době se nahrne k chodníkům, kde vytvoří sněhovou barieru, přes kterou si chodci vyšlapávají cestičku k přechodu pro chodce a čeká se, až sníh odklidí jarní obleva. Dále poukázala na fakt, že stejným způsobem se nahrnutým sněhem vytváří bariera sněhu na městských autobusových zastavkách.Příroda vzdychá pod stovkami tun rozsypané soli a bránit se nemůže,na jaře radnice vzdychá nad miliony korun rouházených solením a způsob údržby měnit nehodlá, řidiči nadávají nad zničenými silnicemi, potažmo svými auty a jsou bezmocní, přičemž radnice vzdychá, že nemá na opravu peníze !!!Kolotoč hodný názvu "Kocourkov"!! | |
| Libeňák | 19.12. 2010 22:08:52 |
| Po delší době jsem jel skrze Rakovník od Zátiší a hnedle před viaduktem jsem málem boural, jelikož stav silnice byl v tak lukrativním stavu, že kdybych viděl místního soliče, tak ho kopnu do zadku. V Rakovníku jsem se narodil a dlouhá léta tam žil. Kdy konečně někomu dojde že tolik soli víc škodí než dává užitku? | |
| Kolemjdoucí | 18.12. 2010 14:55:08 |
| Pane Tupý, zlatá slova... Je to ale házení perel sviním, radnice nevidí, neslyší. Proč by také měla? Panstvo má své jisté a občan (aka volič)? Ten bude zajímavý až před příští volební fraškou. | |
| Lenka | 17.12. 2010 18:43:17 |
| Co můžeme chtít od městských úředníků, když je složení rady takové jaké je. Umělý znovustarosta, který je pod vlivem tajemnice a jim sekunduje alibistický místostarosta. Potom se občane nediv, že se město propadá stále víc a víc do hlubokého marasmu a z města se pomalu stává středisková obec. Já bych se bála ty uředníky vidět s hrablem či koštětem v ruce. I když na druhou stranu by to byla určitě pěkná komedie. Ale celá věc je dost vážná, a ty občane tady vidíš, cos svou volbou nebo absencí u voleb zapříčinil. I ty máš na tomto stavu svůj podíl. Dneska to došlo tak daleko, že se stydím hlásit k Rakovníku. Snad by bylo lepší, aby to tu zapadalo sněhem celé. Zakončím moje lamentování otázkou ze záhlaví této diskuze. Zametáte si před vlastním prahem páni radní? | |
| Jaromír Tupý | 17.12. 2010 12:42:11 |
| Navazuji na moji předchozí debatu s tiskovým mluvčím radnice p.Polákem : článek v novinách informuje o tom, že město Kroměříš má uklizené chodníky také díky tomu, že město má uzavřenou smlouvu s tamním úřadem práce o využívání nezaměstnaných na veřejně prospěšných pracích (VPP). Proč to někde jde a v Rakovníku ne ? Odpovím si sám : kompetentní úředník se ústy tiskového mluvčího hledáním důvodů proč to nejde vyčerpá natolik, že již nemá sílu najít způsob, jak by to šlo. Snad i ten RAK leze v případě nebezpečí rychleji. Města raději vyhodí peníze na pojištění pro případ úrazu na neuklizeném chodníku. | |
| to: Jirka | 17.12. 2010 10:24:08 |
| Jasan, úředníci by měli bezva spestření. A mohla by to být i pěkná podívaná, Zděnda po kocovině, Honzík by dlouho přemýšlel kterou stranou hrabla hrabat a Elška s turbo koštem by brara po letech lelkujíci úředníky. | |
| Jirka | 17.12. 2010 08:30:04 |
| V Aši vyrazili do ulic s lopatama i úředníci. Bylo by tohle možné i u nás v kokotovníku? Už vidim našeho starostu po kocovině, jak se opírá o hrablo a mlsně kouká po okolních nálevnách, kam by hned zaplul:-)... | |
| najdl | 17.12. 2010 06:25:21 |
| nedá se upřít snaha čištění silnic a chodníků, ale proč tolik soli? Každý kdo dával ve škole pozor ví, jak je sůl agresivní materiál. Potom se nemůžeme následně divit, že už na začátku zimy jsou velké díry v silnicích (a nesvádějme to jen na kamiony, ty to jen dorazí), že betonová zámková dlažba "pelíchá". Přijde mě to jako, dnes pro to něco uděláme, ale po nás potopa. | |
| Radek Němec | 16.12. 2010 15:09:38 |
| Za dnesni stav chodniku a silnic musim dat jedno velke OK.Po vcerejsim snezeni jsem se rano obaval nejhorsiho, ale nejak to dnes vse klaplo.Proc to tak nejde pokazde? | |
| Slanař | 16.12. 2010 13:53:05 |
| Jak jsem mnohokrát zjistil, nejvíce na neuklizené chodníky žehrají obyvatelé sídlišť a činžáků, kteří sníh buď neuklízí vůbec, nebo to na ně vyjde jednou za pár měsíců. Člověk s domkem by podle nich měl denně nejméně jednou vyčistit cizí (měta) chodník. A lidé ze sídliště - nadávají na neuklizené parkoviště, že se jim špatně vyjíždí a parkuje. Když si tito myslí, že je domkáři mají uklízet průměrně 20 m2 veřejného chodníku denně, ať se chopí lopaty a přispějí také k veřejnému blahu. Kdyby každý dospělý uklízel tolik plochy, co průměrný majitel domku, budou města krásně sklizená. | |
| přítel piva | 14.12. 2010 22:44:44 |
| Nezametejte, nezametejte, tůdle jsem se vracel domu se Zdendou ukloouzli jsem a spadli jsem do měkkého snížku. | |
| rakovničan | 14.12. 2010 22:40:00 |
| Jeden vtip ze života zastupitelstva, je možno ho slyšet ze zvukové nahrávky prvního zasedání současného zastupitelstva: Opoziční zastupitel skutečný právník s velkým titulem napadá protiprávní rozhodnutí města. Vedoucí schůze vyzve k vyjádření tajemnici rovněž s právním vzděláním, ale s titulem malým. Ta odpoví dle svého právního výkladu, že ji neni známo, že by to bylo protiprávní. Načež vedoucí schůze zastupitelstva s logikou matematika uzavře diskuzi o problému a směrem k opozici odpoví: " vidíte že to není protiprávní". :-). | |
| janv | 14.12. 2010 10:11:18 |
| Skoda, ze ten puvodni si utahuje z vernych soukmenovcu pane chladka..a to pana paroubka a sobotky..v roli chytre horakyne je pan miroslav kalousek. | |
| 14.12. 2010 09:54:42 | |
| :-D | |
Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web
© Copyright 2009 Týdeník Raport - všechna práva vyhrazena
Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla,
zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem,
mechanickým nebo elektronickým,
v českém nebo jiném jazyce.