Jak jste spokojeni se zimní údržbou komunikací v Rakovníku? Zametáte si před vlastním prahem?

Přihlášení do diskuze

Registrace | Zapomněli jste heslo?

Jaromír Tupý20.12. 2010 11:06:11
doplňuji : ......bylo téma "Občanské kavárny" zimní úklid......, omlouvám se.
Jaromír Tupý20.12. 2010 11:02:50
Minulý týden ve čtvrtek 16.12.2010 bylo téma "zimní úklid v Rakovníku". Jedna z účastnic připomněla dobu, kdy se na rakovnického náměstí ručně nakládal sníh na nákladní auta a odvážel se do potoka, zatímco v dnešní mechanizované době se nahrne k chodníkům, kde vytvoří sněhovou barieru, přes kterou si chodci vyšlapávají cestičku k přechodu pro chodce a čeká se, až sníh odklidí jarní obleva. Dále poukázala na fakt, že stejným způsobem se nahrnutým sněhem vytváří bariera sněhu na městských autobusových zastavkách.Příroda vzdychá pod stovkami tun rozsypané soli a bránit se nemůže,na jaře radnice vzdychá nad miliony korun rouházených solením a způsob údržby měnit nehodlá, řidiči nadávají nad zničenými silnicemi, potažmo svými auty a jsou bezmocní, přičemž radnice vzdychá, že nemá na opravu peníze !!!Kolotoč hodný názvu "Kocourkov"!!
Libeňák19.12. 2010 22:08:52
Po delší době jsem jel skrze Rakovník od Zátiší a hnedle před viaduktem jsem málem boural, jelikož stav silnice byl v tak lukrativním stavu, že kdybych viděl místního soliče, tak ho kopnu do zadku. V Rakovníku jsem se narodil a dlouhá léta tam žil. Kdy konečně někomu dojde že tolik soli víc škodí než dává užitku?
Kolemjdoucí18.12. 2010 14:55:08
Pane Tupý, zlatá slova... Je to ale házení perel sviním, radnice nevidí, neslyší. Proč by také měla? Panstvo má své jisté a občan (aka volič)? Ten bude zajímavý až před příští volební fraškou.
Lenka17.12. 2010 18:43:17
Co můžeme chtít od městských úředníků, když je složení rady takové jaké je. Umělý znovustarosta, který je pod vlivem tajemnice a jim sekunduje alibistický místostarosta. Potom se občane nediv, že se město propadá stále víc a víc do hlubokého marasmu a z města se pomalu stává středisková obec. Já bych se bála ty uředníky vidět s hrablem či koštětem v ruce. I když na druhou stranu by to byla určitě pěkná komedie. Ale celá věc je dost vážná, a ty občane tady vidíš, cos svou volbou nebo absencí u voleb zapříčinil. I ty máš na tomto stavu svůj podíl. Dneska to došlo tak daleko, že se stydím hlásit k Rakovníku. Snad by bylo lepší, aby to tu zapadalo sněhem celé. Zakončím moje lamentování otázkou ze záhlaví této diskuze. Zametáte si před vlastním prahem páni radní?
Jaromír Tupý17.12. 2010 12:42:11
Navazuji na moji předchozí debatu s tiskovým mluvčím radnice p.Polákem : článek v novinách informuje o tom, že město Kroměříš má uklizené chodníky také díky tomu, že město má uzavřenou smlouvu s tamním úřadem práce o využívání nezaměstnaných na veřejně prospěšných pracích (VPP). Proč to někde jde a v Rakovníku ne ? Odpovím si sám : kompetentní úředník se ústy tiskového mluvčího hledáním důvodů proč to nejde vyčerpá natolik, že již nemá sílu najít způsob, jak by to šlo. Snad i ten RAK leze v případě nebezpečí rychleji. Města raději vyhodí peníze na pojištění pro případ úrazu na neuklizeném chodníku.
to: Jirka17.12. 2010 10:24:08
Jasan, úředníci by měli bezva spestření. A mohla by to být i pěkná podívaná, Zděnda po kocovině, Honzík by dlouho přemýšlel kterou stranou hrabla hrabat a Elška s turbo koštem by brara po letech lelkujíci úředníky.
Jirka17.12. 2010 08:30:04
V Aši vyrazili do ulic s lopatama i úředníci. Bylo by tohle možné i u nás v kokotovníku? Už vidim našeho starostu po kocovině, jak se opírá o hrablo a mlsně kouká po okolních nálevnách, kam by hned zaplul:-)...
najdl17.12. 2010 06:25:21
nedá se upřít snaha čištění silnic a chodníků, ale proč tolik soli? Každý kdo dával ve škole pozor ví, jak je sůl agresivní materiál. Potom se nemůžeme následně divit, že už na začátku zimy jsou velké díry v silnicích (a nesvádějme to jen na kamiony, ty to jen dorazí), že betonová zámková dlažba "pelíchá". Přijde mě to jako, dnes pro to něco uděláme, ale po nás potopa.
Radek Němec16.12. 2010 15:09:38
Za dnesni stav chodniku a silnic musim dat jedno velke OK.Po vcerejsim snezeni jsem se rano obaval nejhorsiho, ale nejak to dnes vse klaplo.Proc to tak nejde pokazde?
Slanař16.12. 2010 13:53:05
Jak jsem mnohokrát zjistil, nejvíce na neuklizené chodníky žehrají obyvatelé sídlišť a činžáků, kteří sníh buď neuklízí vůbec, nebo to na ně vyjde jednou za pár měsíců. Člověk s domkem by podle nich měl denně nejméně jednou vyčistit cizí (měta) chodník. A lidé ze sídliště - nadávají na neuklizené parkoviště, že se jim špatně vyjíždí a parkuje. Když si tito myslí, že je domkáři mají uklízet průměrně 20 m2 veřejného chodníku denně, ať se chopí lopaty a přispějí také k veřejnému blahu. Kdyby každý dospělý uklízel tolik plochy, co průměrný majitel domku, budou města krásně sklizená.
přítel piva14.12. 2010 22:44:44
Nezametejte, nezametejte, tůdle jsem se vracel domu se Zdendou ukloouzli jsem a spadli jsem do měkkého snížku.
rakovničan14.12. 2010 22:40:00
Jeden vtip ze života zastupitelstva, je možno ho slyšet ze zvukové nahrávky prvního zasedání současného zastupitelstva:
Opoziční zastupitel skutečný právník s velkým titulem napadá protiprávní rozhodnutí města. Vedoucí schůze vyzve k vyjádření tajemnici rovněž s právním vzděláním, ale s titulem malým. Ta odpoví dle svého právního výkladu, že ji neni známo, že by to bylo protiprávní. Načež vedoucí schůze zastupitelstva s logikou matematika uzavře diskuzi o problému a směrem k opozici odpoví: " vidíte že to není protiprávní". :-).
janv14.12. 2010 10:11:18
Skoda, ze ten puvodni si utahuje z vernych soukmenovcu pane chladka..a to pana paroubka a sobotky..v roli chytre horakyne je pan miroslav kalousek.
14.12. 2010 09:54:42
:-D
« Starší příspěvky 1 2 3 Novější příspěvky »
Katalog služeb

RAPORT.CZ
TYDENIK PRO RAKOVNICKO A NOVOSTRASECKO

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web

© Copyright 2009 Týdeník Raport - všechna práva vyhrazena

Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem,
mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.