V roce 2000 začal soudní spor o hřiště na Střelnici. Od té doby byl jeho provoz pro skateboard omezen a město postupně začalo hledat jinou vhodnou lokalitu. Nemá ji dodnes. Jedna generace dětí mezitím „skejtům“ odrostla a město stále hledá. Co si o tom myslíte?

Přihlášení do diskuze

Registrace | Zapomněli jste heslo?

05.05. 2011 09:52:13
Matěj Koloc:
Milý Matěji,
velmi mne překvapil Váš styl vyjadřování a chápu, co jste chtěl ohledně hřiště sdělit. Tentokrát moc ráda reaguji a doufám, že i Vy pochopíte moje vydvětlení stejně jako já to Vaše.
Informaci Vašeho otce o tom, že skončíte s Vaším oblíbeným sportem slyšelo nejen celé zastupitelstvo, přítomná veřejnost a novináři, ale i já osobně a proto jsem reagovala ihned na místě a pak tady. Váš otec mne tím prohlášením doslova šokoval a byla jsem tak znechucena, protože já bych se NIKDY o svých dětech takto veřejně nevyjádřila !! Už tam jsem se ho zeptala, jak může toto o svém synovi, který tímto sportem zajisté "žije" vůbec vyslovit.
Bylo to od něj dost neetické, ale mezi námi, Váš otec se takto netaktně chová na veřejnosti běžně. Několikrát jsem toho byla svědkem. Doma Vám zřejmě tuto skutečnost zatajil a informoval Vás mylně. Je na to dost svědků a zvukový záznam ze zastupitelstva. Je mi líto, ale já nelžu...
Co se týče vašeho hřiště, já jsem NIKDY neřekla, že jsem proti jeho úpravám (i když mně osobně se zdá cena dost vysoká..ale nerozumím tomu, tak nesoudím). Šlo o něco úplně jiného, čemu se říká princip. I to Vám zřejmě otec špatně vysvětlil. Město totiž nebylo ochotné dříve ani zaplatit sketeboardistům jednu rampu (dle jejich informací cca 60 000 Kč), natož jim vybudovat slušné, odhlučněné hřiště, které by mohlo sloužit nejen jim, ale třeba i malým dětem (jeho část) a které má spousta menších měst v našem kraji. To je ten problém. Jen neustálé sliby a "intenzivní" několikaleté snažení místostarosty Šváchy. Pak přijde Váš otec (nový zastupitel), podpoří opravu Vašeho hřiště a město bez reptání zaplatí tak vysokou částku. To je myslím nespravedlivé a proto jsem ohledně této nespravedlnosti na posledním zastupitelstvu vystoupila. Jen proto.
Osobně Vám mohu sdělit, že (i když nejsme rodina sportovců), já podporuji hřiště pro všechny aktivity stejně ! Jsem Čechobelgičanka a tak mám trochu přehled i zvenčí, jak to má vypadat i v menších městech. Upřímně, máme tady v Rakovníku ještě co dohánět. Váš kolega z klubu prozradil zastupitelstvu velmi nepříjemnou skutečnost, že totiž ten váš špatný povrch hřiště zavinila firma Froněk, která nesprávným způsobem hrnutím povrchu zanechala na povrchu vlny a tudíž bylo nekvalitně udělané už od samého počátku. Viník je tedy jasný, ale já vidím ještě jednoho ! Jak mohlo tehdejší vedení města tak nekvalitní práci schválit a především zaplatit ??!! Měli byste se tedy zlobit spíš na ně a ne na nás, komu se takové "šlendrijánství" a nespravedlnost nelíbí...
P.S.
Nebudu Vám oplácet radami jako jste to udělal Vy na konci Vaší reakce (i když bych si to asi dovolit mohla), ale dám Vám jen přátelské upozornění. Když nejste přítomen na nějakém jednání osobně a tudíž máte zřejmě pouze mylné informace od svého otce, tak se prosím k němu nikdy nevyjadřujte. To se prostě nedělá.
Ještě bych ráda popřála Vám i celému klubu ať se vám na novém hřišti daří...
05.05. 2011 09:52:00
Matěj Koloc:
Milý Matěji,
velmi mne překvapil Váš styl vyjadřování a chápu, co jste chtěl ohledně hřiště sdělit. Tentokrát moc ráda reaguji a doufám, že i Vy pochopíte moje vydvětlení stejně jako já to Vaše.
Informaci Vašeho otce o tom, že skončíte s Vaším oblíbeným sportem slyšelo nejen celé zastupitelstvo, přítomná veřejnost a novináři, ale i já osobně a proto jsem reagovala ihned na místě a pak tady. Váš otec mne tím prohlášením doslova šokoval a byla jsem tak znechucena, protože já bych se NIKDY o svých dětech takto veřejně nevyjádřila !! Už tam jsem se ho zeptala, jak může toto o svém synovi, který tímto sportem zajisté "žije" vůbec vyslovit.
Bylo to od něj dost neetické, ale mezi námi, Váš otec se takto netaktně chová na veřejnosti běžně. Několikrát jsem toho byla svědkem. Doma Vám zřejmě tuto skutečnost zatajil a informoval Vás mylně. Je na to dost svědků a zvukový záznam ze zastupitelstva. Je mi líto, ale já nelžu...
Co se týče vašeho hřiště, já jsem NIKDY neřekla, že jsem proti jeho úpravám (i když mně osobně se zdá cena dost vysoká..ale nerozumím tomu, tak nesoudím). Šlo o něco úplně jiného, čemu se říká princip. I to Vám zřejmě otec špatně vysvětlil. Město totiž nebylo ochotné dříve ani zaplatit sketeboardistům jednu rampu (dle jejich informací cca 60 000 Kč), natož jim vybudovat slušné, odhlučněné hřiště, které by mohlo sloužit nejen jim, ale třeba i malým dětem (jeho část) a které má spousta menších měst v našem kraji. To je ten problém. Jen neustálé sliby a "intenzivní" několikaleté snažení místostarosty Šváchy. Pak přijde Váš otec (nový zastupitel), podpoří opravu Vašeho hřiště a město bez reptání zaplatí tak vysokou částku. To je myslím nespravedlivé a proto jsem ohledně této nespravedlnosti na posledním zastupitelstvu vystoupila. Jen proto.
Osobně Vám mohu sdělit, že (i když nejsme rodina sportovců), já podporuji hřiště pro všechny aktivity stejně ! Jsem Čechobelgičanka a tak mám trochu přehled i zvenčí, jak to má vypadat i v menších městech. Upřímně, máme tady v Rakovníku ještě co dohánět. Váš kolega z klubu prozradil zastupitelstvu velmi nepříjemnou skutečnost, že totiž ten váš špatný povrch hřiště zavinila firma Froněk, která nesprávným způsobem hrnutím povrchu zanechala na povrchu vlny a tudíž bylo nekvalitně udělané už od samého počátku. Viník je tedy jasný, ale já vidím ještě jednoho ! Jak mohlo tehdejší vedení města tak nekvalitní práci schválit a především zaplatit ??!! Měli byste se tedy zlobit spíš na ně a ne na nás, komu se takové "šlendrijánství" a nespravedlnost nelíbí...
P.S.
Nebudu Vám oplácet radami jako jste to udělal Vy na konci Vaší reakce (i když bych si to asi dovolit mohla), ale dám Vám jen přátelské upozornění. Když nejste přítomen na nějakém jednání osobně a tudíž máte zřejmě pouze mylné informace od svého otce, tak se prosím k němu nikdy nevyjadřujte. To se prostě nedělá.
P.S.05.05. 2011 09:21:24
Nejsem zadny aktivni sportovec a nemam vztak k zadnemu k techto sportu, ale myslim ze obe problematiky jsou uplne o necem jinem:
1. uprava jiz funkcniho stavajiciho hokejbaloveho hriste, ktere nikomu nevadi, ma slusnou hracskou zakladnu, ale bohuzel nesplnuje bezpecnostni a herni kriteria.
2. sehnani pozemku na vybudovani skejbordoveho hriste, kde nebude vadit protoze investice do stavajiciho neni mozna.

Tedy az bude odsoulasena lokalita, kde nebude nikdo, kdo se bude chtit proti skejbordovemu hristi zas soudit - myslim ze ziskani penez mesta na vystavbu hriste nebude problem.
Preci nechceme, aby mesto bezhlave nacpalo penize tam, kde pak prijdou zase vnivec jako nad strelnici.
Zuzana Novotná05.05. 2011 00:46:14
Matěj Koloc:
Milý Matěji,
P.S.
Zuzana Novotná04.05. 2011 23:57:53
dareba z Hradu:
Vážený "darebo", já bych se s dovolením teď tak trochu zastala Matěje, protože mi jeho příspěvek nepřijde až tak arogantní a co se týče formy, je až překvapivě inteligentně napsán..:-)
Jen ten závěr si mohl odpustit, protože jsem ve věku, kdy už jsou myslím rady od tak mladého kluka přinejmenším nevhodné.. ale neznáme se osobně, tak se možná spletl, když nezná můj věk :-)

P:S:
Jinak děkuji, že jste se mě zastal, což mě nezastírám docela dost potěšilo...:-)
dareba z Hradu04.05. 2011 21:25:52
Vážení diskutující, všechny Vás zdravím a přeji krásný večer. Nechci se nikoho dotknout, ale proč jste na sebe tak zlí, nezdvořilí a popudliví ???
Každý nemůže být geniální a všemu perfektně rozumět, ale říci svůj názor je snad povoleno, nebo ne ?????
Mladíku Matějíčku, uberte prosím kyslík ve svém rozhořčení. Arogance opravdu není odznakem inteligentního člověka.
Ještě jednou Vás všechny zdraví dareba z Hradu.
Matěj Koloc04.05. 2011 21:04:27
vážená paní Novotná,

Nevím kde ste přišla k mylné informaci, že hodlám s hokejbalem skončit, je to hloupost :) jestli jí někdo citoval je zcela mylná. Sportem opravdu žiji a jen pro vaší informovanost (předpokládám, že na hokejbalovém hřišti jste nikdy neměla tu čest jenom se proběhnout, natož hrát. Pak by Vám možná došlo, že rekonstrukce je nezbytná). Není to jenom o tom, že já hraji hokejbal. Je to zbožné přání celého klubu, protože stávající povrch je naprosto nevyhovující až o naše zdraví. Je to názor všech členů klubu. Proto jsme všichni rádi, že se peníze sehnali a kdo je sehnal si myslím nehraje roli. O skateboardovém hřišti a problémem s ním spojeným vím a je to opět problém jednoho "škůdce" který se doma s prominutím "kope do zadku a prudí". Co se týče pana Kubínka, tak tomu bych doporučil otevřenou diskuzi se členy našeho klubu. Nevím jestli je aktivní sportovec, ale jestli jím je, tak opravdu nechápu jeho názor, že nové hřiště je nezbytné. Hokejbalový svaz musí každý rok udělovat výjimku, která stojí nějaký ten peníz, aby se soutěž kvůli nevyhovujícímu hřišti vůbec v Rakovníku hrát mohla. Jeho názor, že povrch je lepší než v Novém Strašecí nebo Kladně je zcela zavádějící už jen proto, že ho posuzoval "expert přes silnice" a ne někdo k tomu to sportu kompetentní. Nevím o co mu jde, o co jde Vám. Děláte problém tam, kde není, nevím co má co společného nové hřiště na hokejbal a skatepark, který stojí, ale v provozu není jen kvůli lidem, kterým asi očividně vadí.
A pro Vás - o věcech, kterým nerozumíte se radši do žádné diskuze nepouštějte, dejte si kávu, pusťte si nějaký dobrý film a dejte si nohy na stůl :)

S pozdravem Koloc ml.
J.P.04.05. 2011 19:13:01
:) možná by se pro tohle město hodil kouzelný prsten princezny Arabely - jednoou pootočit a Budka fuč, Švácha fuč, Nejdl fuč... :)))
Monika04.05. 2011 18:20:03
Tak sláva.. Vidíte, škarohlídi a rýpalové.. A pak že nedostojí svému předvolebnímu slibu..
J.Sklenář04.05. 2011 17:38:46
> J.P.
V pondělí se prý pan místostarosta Švácha nechal slyšet, že by zkusili po dobu pořádání této akce tuto famozní turistickou atrakci odstranit.Tak se necháme překvapit, jestli to myslel vážně.
Zuzana Novotná04.05. 2011 17:17:30
Neznámému vtipálkovi:
..je sice moc hezké, že se Vám tak líbí moje příspěvky, ale nemusíte je sem kopírovat dvakrát:-) Pokud se Vám po nich stýská, můžeme si psát osobně a nerušit tuto diskuizi, ne?
04.05. 2011 16:11:44
ro "naši" ZN
Vy se ale hrozně mýlíte:-) Já neútočím, pouze konstatuji..
Je totiž trochu paradoxní, že nový zastupitel okamžitě prosadí pro sport, který hraje jeho syn hřiště za 1 200 000 Kč, ale pro skateboardisty ani nehne prstem !! Pak si ještě dovolí do této diskuze, (která se týká právě té nešťastné kauzy "skateboardové hřiště") s ledovým klidem napsat vzkaz, cituji: "rád si jako člen vedení města Vaše názory, argumenty a návrhy vyslechnu"...
Přijde mi to více než nevhodné a neetické !
Znám pana Koloce z několika "vystoupení" a přesto mě neustále nemile překvapuje..
Pokud Vám to přijde normální a v pořádku, mně tedy rohodně ne..:-(
Tak vám ještě jednou opakuji, že můj komentář nebyl útočný, pouze konstatující.. a proto jsem ho napsala (Vy jste zřejmě na posledním zastupitelstvu nebyl)
Přeji Vám hezký den..
04.05. 2011 16:11:02
ro "naši" ZN
Vy se ale hrozně mýlíte:-) Já neútočím, pouze konstatuji..
Je totiž trochu paradoxní, že nový zastupitel okamžitě prosadí pro sport, který hraje jeho syn hřiště za 1 200 000 Kč, ale pro skateboardisty ani nehne prstem !! Pak si ještě dovolí do této diskuze, (která se týká právě té nešťastné kauzy "skateboardové hřiště") s ledovým klidem napsat vzkaz, cituji: "rád si jako člen vedení města Vaše názory, argumenty a návrhy vyslechnu"...
Přijde mi to více než nevhodné a neetické !
Znám pana Koloce z několika "vystoupení" a přesto mě neustále nemile překvapuje..
Pokud Vám to přijde normální a v pořádku, mně tedy rohodně ne..:-(
Tak vám ještě jednou opakuji, že můj komentář nebyl útočný, pouze konstatující.. a proto jsem ho napsala (Vy jste zřejmě na posledním zastupitelstvu nebyl)
Přeji Vám hezký den..
Zuzana Novotná04.05. 2011 16:04:32
kouťák:
Opravdu nechápu, jak jste na takovou hloupost přišel..:-) Vy zřejmě špatně čtete moje příspěvky...
Není přece proč hrozit a nadávat, protože je to zbytečné.. tady rozhodně! Stejně si udělají, co budou chtít a přes to "nejede vlak". Jde jen o to, aby veřejnost věděla, co se děje .. je to už pak každého věc, jak se k tomu postaví a jestli mu to bude lhostejné, či ne..
Nevím, jak už Vám to jinak vysvětlit...
Pšěkné odpoledne přeji..
kouťák04.05. 2011 15:33:42
dyť to máte jedno kdo tam sedí ve vedení, stejně na něj budete nadávat a hrozit mu. :) už jenom z principu.
« Starší příspěvky 1 2 3 4 5 7 9 10 Novější příspěvky »
Katalog služeb

RAPORT.CZ
TYDENIK PRO RAKOVNICKO A NOVOSTRASECKO

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web

© Copyright 2009 Týdeník Raport - všechna práva vyhrazena

Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem,
mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.