Jak se vám líbí nové veřejné záchodky postavené městem za 2,1 milionu Kč? Je jejich otevírací doba dostačující? (Po-Pá 8 až 12 a 13 až 17, So 8 až 12, Ne zavřeno) Co říkáte cenám (2 Kč za pisoár, 3 Kč za kabinku)?

Přihlášení do diskuze

Registrace | Zapomněli jste heslo?

klára > Tomáš17.01. 2011 16:46:57
pravdu máte v tom, že se nikdy nezavděčíte všem. To bychom ale nemohli dělat nic. Ale i já si myslím, že by se měly podporovat místní firmy. Vždyt dávají práci zdejším lidem a ti tu následně peníze utratí. Jak uvádí p. Nový, tak tu platí i daně. A z čeho by je jinak měly platit, když tu nebude práce. Např. v Berouně preferují hlavně místní firmy a podívejme se, kde je dnes Beroun a kde je Rakovník. Z okresního města se stává středisková obec.
Tomáš17.01. 2011 14:40:43
Představte si situaci, že by zakázku získala místní firma s vyšší cenovou nabídkou než byla nejnižší nabídka. Zase by se našli lidé, kteří by říkali, proč se nevybrala nejnižší nabídka, že se musí šetřit a podobně. Určitě by přišel na řadu i argument, že to místní firma podmázla. Prostě a jednoduše, nikdy se nezavděčíte všem. Když byly staré veřejné toalety, tak všichni nadávali, proč se nepostaví nové. Postavily se nové a zase jsou lidi nespokojení.
Václav Nový17.01. 2011 13:51:16
Nedokážu posoudit, jestli Tato cena je přiměřená, nejsem stavař. Ale kdo bude provádět případné reklamace (až budou padat obkladačky, praskat zdivo ap.)? Je tradicí. že městské zakázky dostávají firmy, které mají sídlo co nejdál od Rakovníka. A jak potom bude město řešit případné reklamace (viz tělocvična 1.ZŠ). Je otázka, jestli to nejlevnější je vždy nejlepší. A co daně, které by ze zakázky odvedla místní firma tady? Ale to radní neřeší, protože, co je nám do místních
jantar17.01. 2011 08:56:07
Našim radním ale vůbec nejde o občany, jde jim jen o zlaťáčky zlaťoučké kulaťoučké a to do jejich kapsy. Městský radniční plebs si bere příklad z parlamentního plebsu. Dokud nevemou lidi hole do rukou, bude to furt stejnej průser..
M ichal15.01. 2011 17:09:55
souhlasím s janýkem, naši radní by se měli nad sebou zamyslet a konečně začít víc dělat pro občany a nejen nechat postavit záchody.I když díky za ně.
jaňýk14.01. 2011 15:33:15
sice mě taky zaráží cena za nové záchody, ale taky mě překvapuje reakce lidí, kteří kritizují jejich umístění. Myslím, že je úplně jedno, jestli jsou v Brance nebo na kraji náměstí. Rozdíl cca 200 metrů tu nehraje roli. A ti co tu tvrdí, že tam nikdy nepůjdou, tak i ti přispívají k tomu, že tu máme "posrané" město. Nové pěkné záchody jsou chválihodné, ale co ty ostaní věci (chodníky, silnice, nezodpovědní pejskaři, nedostatečná starost o zeleň, malý zájem o občany.....atd.)? Stálo by za to, aby se naši radní častěji prošli městem, ale pěšky. A potom aby se rozhlédli po okolních městech a pak to porovnali. Pokud jsou soudní??? tak se chytnou za nos.
to: Karel14.01. 2011 14:44:42
Nebojim, ať mi dokážou že ten konkrétní bobek je můj, že ho tam neuděla osoba blízká. Jestli se při prokazování prohřešků postupuje všude tak jako na odboru dopravy, tak je to v suchu, i když je to pomočené.
Karel14.01. 2011 14:24:48
Dejte si ale pozor na městskou policii. Aby Vás nepřistihla. Po exkrementech jdou jak diví. Stačí se teď podívat po chodnících. Nikde ani bobek, že?
Václav Hrdina14.01. 2011 12:44:02
Pane Poláku, je sice hezké, jak jste to tu rozepsal jako fakt jakože čistou zakázku, byť za takový ranec. Nebylo by v době krize moudřejší místo megalomanských luxusních záchodů, postavit na náměstí nebo na dvůr radnice dvě toytoy budky za nesrovnatelně střízlivější ceny? A zbylé peníze investovat třeba do oprav chodníků? Zřejmě jsou ale na radnici ony vysokoškolské supermozky a ty takto rozhodli z nějakého důvodu... Jinak tyto exkluzivní královské záchodky nenavštívím ani kdybych potřeboval, půjdu si ulevit raději za přilehlý kostel...
to Tomáš14.01. 2011 10:25:48
přesně tak, já taky chodim do parku mezi muzeum a kostel. Je to tam mnohem hezčí a s hezkým výhledem.
Tomáš14.01. 2011 09:44:02
Jestli se vám veřejné toalety nelíbí, tak tam prostě nechoďte!!
Vilibald14.01. 2011 07:51:37
Z diskuze vyplývá i to, že se záchodky spoustě obyvatelů nelíbí. Že by tam za tu krišťálově čístou cenu chyběly ty zlaté vodovodní kohoutky a jak napsal koumák ostřiky řití???
Jiří13.01. 2011 23:31:55
souhlasím, to je velmi zajímavé... :))
tak Jiří13.01. 2011 23:12:41
Je zajímavé, že "nevýhodná" poloha vyšla najevo až nyní. V době úvah a projektu to nikdo neřešil.
Jiří13.01. 2011 16:55:14
pan mluvčí to zjevně napsal dobře..

Já bych viděl problém / když pominu tu otevírací dobu / v umístění, přijde mi to prostě daleko, infocentrum je uprostřed náměstí, přesluhující "záchody" byly hned poblíž infocentra a najednou je potřeba běžet s pískem až někam ke kostelu, nehledě na to, že momentálně je "viditelnost", tedy značení, řekl bych nulové..
« Starší příspěvky 1 2 3 Novější příspěvky »
Katalog služeb

RAPORT.CZ
TYDENIK PRO RAKOVNICKO A NOVOSTRASECKO

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web

© Copyright 2009 Týdeník Raport - všechna práva vyhrazena

Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem,
mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.