Policie zveřejnila záznam kamerového systému, na kterém by mohl být pachatel brutálního útoku na mladou ženu ze sobotní noci.
Záznam ukazuje muže, který se na rohu Husova náměstí v Rakovníku choval několik minut velmi podezřele, pak si vybral svoji oběť a vydal se za ní do Vysoké ulice. (Tato část nahrávky již nebyla policií zveřejněna, pozn. red.). Bohužel, ze záběru, který je snímám na příliš velkou vzdálenost, nelze muže poznat.
Myslíte si, že kdyby ve velínu městské policie seděla u monitoru stálá služba, že si potencionálního pachatele mohla všimnout a záběr přiblížit, popřípadě i jinak zasáhnout?
| Martin Jugnmann | 26.09. 2011 12:18:59 |
| Je zkrátka vidět, že v našem státě se daří akorát lemplům a gaunerům. Pokud se bavím s člověkem - emigrantem, v podstatě vždy se setkám s podobnými reakcemi a nepochopením, jak to tu vůbec může takto (ne)fungovat. Je přece logické, že člověk (rodina), který chodí denně do práce, postaví si dům, má děti atd. vytváří zkrátka hodnoty a je prospěšný společnosti, potažmo státu, má se mít prostě slušně. Zcela jistě se má mít lépe, než cikán, který v životě nepracoval a pracovat nebude, naopak, ještě krade a dělá bordel. Jak je tedy možné, že u nás tato logika neplatí? Proč je to tu vše otočené o 180 stupňů? Že by to bylo hlavně tím, že obyčejný český pracující člověk se bojí a raději bude držet hubu a krok, byť by to mělo znamenat to, co popisuji výše? Proč to v jiných zemích lidé dokáží, ozvat se a konat, pokud jim někdo kaká na hlavu a my to nedokážeme? Dědictví po předchozím režimu? Ale kdy se to zlomí? Jak dlouho ještě? Sakra mám dvě malé děti a nechci, aby vyrůstali pro takovou hnusárnu, jakou jsou Čechy. Proč prostě neřekneme DOST!!! Vás, politiky volí lidé, lidé o které se máte starat a vytvářet pro ně lepší životní podmínky. 20 let, které jste na to měli je až až, ale ukázali jste nám všem, oč vám všem jde. O člověka rozhodně ne, jen o vás, o vaše konta a špinavý peníze, o vaše nenažraný pupky. Ale když vás můžeme zvolit, můžeme vás všechny také vyhodit!! Nepracujete pro blaho národa, nepracujete v zásadách, které jste přijali, pro dobro lidí a pro budoucnost dětí téhle země, takže se sbalte a zmizte! Pokud nezmizíte, zameteme s vámi ulice, protože k tomu jedinému jste dobří. Proboha kdy už si tohle lidé uvědomí a začnou jednat? Někde(někdy) to začít musí. Co tak, aby to začalo v Rakovníku? Nemyslíte, že čas už uzrál? A že po nich přijdou jiní, kteří budou také krást. Já tvrdím, že nepřijdou. Záleží totiž na tom, jak lid "vyhodí" ty stávající. Pokud řekne "jděte", oni půjdou a ano, po nich přijdou jiní, kteří budou krást chovat se stejně. Ale pokud lid povstane a místo "jděte" popadne hole a vidle, vyndá velectěné pány potentáty z oken a na ulici přeživší dobije jak prašivé psy, žádný další příchozí si už nikdy víc nedovolí takto jednat, protože bude mít oprávněný strach, že dopadne stejně, pokud bude okrádat lid. A pokud se přecejen objeví odvážlivec, který tak učiní, ztrestá ho lid stejným způsobem a bude pokoj. Co říkáte, nestojí to za to? M.J. | |
| Dagmar Matějíčková | 24.09. 2011 21:38:09 |
| Politici neustále vymýšlí opatření proti zneužívání sociálních dávek, tedy lépe řečeno, že se tváří, že vymýšlí. Protože, kdyby skutečně mysleli nemohli by ponechat bez povšimnutí, že lidem, kteří celý život pracovali a ani z daleka nedosáhli na průměrnou mzdu se jejich důchod počítá ze skutečně dosažené mzdy, která mnohdy nedosahuje ani polovinu mzdy průměrné a tak jsou do důchodu se směšně malou částkou. Ale nemačenko, který svůj život trávil například ve výkonu trestu, jako nezaměstnaný na úřadu práce, na sociálních dávkách a podobně je při odchodu do důchodu vysmátý. Důchod se mu totiž vypočítává z průměrné mzdy v ČR. Keliška by na to jistě řekla VELEBNOSTI A DU BLEJT! | |
| Jarda Pěnkava-Psychidelič | 24.09. 2011 11:51:34 |
| Dávám Vám pane Martine plně za pravdu,jsem na tom s tím rozpočtem obdobně.Oproti Vám to mám jěště horší o to že citelnou část příjmů dávám na léky.Navíc jsem odešel do důchodu a manželka taky takže skutečně nic veselého.Když se podívám na různé týpky kteří sotva odpracovali pár let a důchod mají skoro stejný tak si říkám že jsem asi svoji celoživotní prací tyto lemply jen podpořil.Nebo jiný příklad.Znám cikána kterej je debilní/za komoušů by ale makal/ a ten když dovršil osmnáct let svého věku byl mu vyměřen invalidní důchod skoro devět tisíc.Za rasistu Vás nepovažuji,je to většinový názor. | |
| Martin Jugnmann | 23.09. 2011 16:44:34 |
| Přílévám olej do ohně. Podívejte se na tohle. Po shlédnutí této zprávy mi můžete všichni říkat rasisto, protože tohle už opravdu není možné. My s manželkou dáme dohromady měsíčně cca 30.000,- Kč čistého a 22.000,- Kč okamžitě nasypeme zpět státu, bankám a energetickým společnostem. Chodíme denně do práce na 8,5 hodiny, děti vidím jen ráno a večer, o něco déle o víkendech. Na dovolenou nejezdíme, protože na ni prostě nezbývá. Hypotéku máme do důchodového věku (úmyslně nepíšu do důchodu, protože na nás se s důchodem už asi nedostane). A potom si přečtu tohle? http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/208774.aspx Ne, tohle je opravdu výsměch normálním pracujícím lidem. Papaláši se maj jak šejkové, zloději se maj jak šejkové, cikáni se maj jak šejkové. Nikdo z nich nedělá, všichni jen kradou. A normální lidi na ně všechny musej dělat, ale bohužel za minimální platy, protože byť dělám celkem zajímavou práci, která by mohla být ohodnocena mnohem lépe, asi zkrátka nemůže být, protože potom by nezbylo na ty příživníky jmenované výše. Ať jde fakt už celá tahle prokletá země zvaná Čechy do ha.zlu, protože s vědomím, že z mého a manželčina platu živíme krom našich dvou dětí ještě nějaký cigoše a další vyžírky, který nikdy nedělali a dělat nebudou, to je fakt na mašli. Já si prostě seženu kalacha a jedu směr Praha. To je fakt vrchol arogance a pohrdání lidmi, který krmí tohle nenažraný prase jménem Česká Republika - bordel. M.J. | |
| Martin Jugnmann | 23.09. 2011 14:28:14 |
| Začíná se to opravdu velmi slibně rozjíždět. Co takhle začít uvažovat o plánu nějakého místního srocení před radnicí s holemi v rukou? Možná právě ty hole jsou posledním argumentem, který chybí k přesvědčení vedení, že něco, potažmo nic není v pořádku a že je na čase s tím něco dělat. Z dění posledních let je zřejmé, že pouze domlouvání, stávky a "chodící" demonstrace k ničemu nevedou, maximálně k pobavení potentátů. Ale konstruktivní výsledek v podobě sociálních jistot pro seniory, kteří tu 50 let dřeli a slušného žití pro pracující lidi veškerý žádný. Takže já říkám: Už DOST!!! Pokud má změna znamenat hle v rukou, tak si buďte jisti, že je budeme třímat a použijeme je! M.J. | |
| Jarda Pěnkava-Psychidelič | 23.09. 2011 14:21:20 |
| Souhlasím s paní Monikou.Dobrý nápad. | |
| Monika Pokorná | 23.09. 2011 13:44:20 |
| A proč se na chodníku nechaj předjíždět cyklistou a proč se usmívaj na volně pobíhající psy a proč tohle a proč ono... Diskuze na toto téma by pak mohla vydat na otevřený, ale VELMI OTEVŘENÝ dopis šéfovi. | |
| Pavel Sklenička | 23.09. 2011 12:56:53 |
| Právě jsem se vrátil z Husovo náměstí. Kvůli rekonstrukci ulic Kamenná a Masná jsou po obou stranách této části náměstí značky zákaz zastavení v úseku cca 50 metrů, aby mohla projíždět těžká technika s betonem apod. Ale řidiči tam normálně parkují, a nikde jediný lísteček za stěračem, o botičce ani nemluvě. Tak proč tam ty značky dávali, když nikdo nekontroluje jejich dodržování?! | |
| Jarda Pěnkava-Psychidelič | 23.09. 2011 11:29:47 |
| Vážení přátelé! Velmi mě překvapil počet lidí se zdravými názory a zájmem o veřejný pořádek.škoda že nás není víc a škoda že si poznatky můžeme sdělovat jen v diskuzi aniž bychom měli šanci cokoliv změnit.Přesto ´Vám všem děkuji a věřím že nespokojených bude přibývat a hlavně že do dění aktivně zasáhnou. | |
| Dagmar Matějíčková | 22.09. 2011 17:15:38 |
| re:Monika Pokorná Ten překlep je docela vtipný. Odporu mají občané Rakovníka k vedení Města Rakovníka a úřadu již také dost. Bojujte a jen doufám, že bojovat bude stále víc lidí. Zatím se mluví jen o boji Titzlové a Mouchy a to je málo. Přesila proti které tito dva bojují je hrozivá. Přesto nebo právě proto jim držím pěsti. | |
| Monika Pokorná | 22.09. 2011 15:16:58 |
| Šmarjá, omlouvám se za překlep. Samozřejmě se jedná o odbor péče o dítě. I když...- ten odpor je také na místě... | |
| Martin Jugnmann | 22.09. 2011 15:09:15 |
| I přes můj vypěstovaný pesimismus Vás musím paní Pokorná povzbudit tím, že rezignace se v tomto případě konat nebude. A můžeme za to poděkovat vládě, potažmo i rakovnicé radnici. Proč? Inu zkrátka proto, že kdo jinému jámu kopá, až se ucho utrhne. Tak dlouho boudou pohlaváři štvát lid, až to opravdu skončí minimálně defenestrací. A věřím, že k tomu už mnoho nechybí. Ještě chvíli a pojede to jako na drátkách. Kalousek se popral, začínají téci nervy, je to na dobré cestě. Každým takovým činem politik ukáže svým voličům, co je vlastně zač. Že nemá ve vládě co dělat, reprezentovat tuto zem. Ale hlavně to, že si nezaslouží nejen voličův hlas, ale že si vlastně ani nezaslouží ani voličův čas, který mu kdokoli věnuje už tím, že přemýšlí, jestli mu onen svůj hlas dá. Je to všechno k pláči a já jen pevně doufám, že se to konečně v lidech zlomí, zloba nastřádaná za 20 let vykoná své, popadneme co bude po ruce a hurá na hrad a do sněmovny. M.J. | |
| Monika Pokorná | 22.09. 2011 10:53:07 |
| Mně jde pouze o to, aby se ke slovu demokracie nepřiřazovala synonyma jako nepořádek, binec, bordel, chaos, lhostejnost a podobná. Když jsem zmínila odbory, úřady - Potřebujete např. informaci týkající se placení výživného (záležitost naprosto jasná a konkrétní, dřív nebo pozdějí týkající se možná každé třetí rodiny). Obeznámíte se se zněním příslušného zákona (ten by měl být nejsměrodatnější), za ním si právně stojí čtyři právníci ve městě, ujistíte se ještě na opatrovnickém oddělení soudu, všichni jsou zajedno, tak věříte, že jednáte správně. Přijdete na odpor péče o dítě a - pracovnice se s vámi do krve hádá o opaku. Co dál? Koho respektovat? Komu věřit? Občan je všude za blba. Daň z nemovitosti platíte načtyřikrát, až si laskavě někdo zapíše správně obyčejnou adresu, ohledně lejster na sociální dávky obdržíte několik výzev, přes půl roku se "dostavujete a dokládáte" pouhou změnu příjmení... Po měsíci hospitalizace v nemocnici pustí člověka domů, nic prý mu nehrozí. Člověk za pár dní zemře. Diagnóza - přechozený zápal plic. Potřebujete pomoc na psychiatrii - dostane se vám otázek týkajících se erekce a orgasmu. Píšu stále jen a jen o Rakovníku, a kdo teď tyhle řádky čte, souhlasně pokyvuje. Ale málokdo jde "vejš". Všichni o všem víme, ale "marné je volání" a dovolání žádné. Omlouvám se za odbočení od tématu, ale obávám se, že rozepsáním se o městské policii už bych zabírala místo na názor jiných. (A jestli se někdo ptá, jestli já se ozývám - Ano, ozývám, bojuju. Zatím ještě jo. Ale každý člověk má svoje vnitřní mantinely. A té nutně nastoupivší rezignace se u nás lidí bojím nejvíce.) | |
| Anna Richterová | 22.09. 2011 07:57:28 |
| M.Pokorná Stálá diskuze by byla jistě fajn, ale jsem přesvědčena, že vedení města by si jako vždy dělalo pouze to co uzná za vhodné. Je názory lidí nezajímají. Do dalších voleb to mají jisté a proto musí uspokojit hlavně své zájmy a zájmy svých přátel a přisluhovačů. Rakovník je černá demokracie. | |
| Monika Pokorná | 21.09. 2011 16:47:11 |
| Ano, ta "stálá diskuze" už mě napadla mnohokrát. Tak jako si prý vedení města pročítalo názory na parkování, průjezd náměstím, vzhled nové knihovny apod., ona stálá diskuze či vyjadřování se k jiným nešvarům a problémům by mohlo zase zajímat jiná "vedení". Např. šéfy městských odborů, úřadů, městské policie, škol, soudu, nemocnice atd atd. I když - i často vznesená námitka ke konkrétnímu vedení se mnohdy nesetká s adekvátní odezvou. Všechno tu máme jaksi "děravé" a levá ruka neví, co dělá pravá. Opravdu mě to mrzí a štve. | |
Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web
© Copyright 2009 Týdeník Raport - všechna práva vyhrazena
Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla,
zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem,
mechanickým nebo elektronickým,
v českém nebo jiném jazyce.