Sbíráme „chmelové“ historky

Týdeník Raport ve spolupráci s Královským pivovarem Krušovice vyhlašuje soutěž o nejlepší historku z chmelové brigády. Své příběhy můžete buď zasílat na adresu redakce nebo zveřejnit přímo v naší diskusi.

Přihlášení do diskuze

Registrace | Zapomněli jste heslo?

Pavel Sklenička06.09. 2011 12:39:47
Výborné byly vzájemné naschvály mezi strojníky česaček. To vždycky jeden z party odvedle vyrazil na návštěvu ke kolegům, ale nejprve vzal železnou tyč a přejel s ní zvenku o plášť „konkurenční“ česačky. Zvuk, který se následně ozval, připomínal rány, které se linuly z útrob česačky při těch nejzávaznějších poruchách. Tudíž doposud v poklidu klimbající strojníci okamžitě vyletěli, jako když do nich střelí, zastavili stroj a začali zjišťovat, kde se co urvalo. Asi tak po deseti minutách pak vstoupil recesista, přiznal se ke svému vtípku, pochválil kolegy za jejich akceschopnost a skončil pak většinou v žoku nebo s věrtelem na hlavě...
Jarda Pěnkava-Psychidelič06.09. 2011 11:31:47
Na chmele jsem chodil od roku 1967 asi až do roku 2005.Nejlepší zážitky byly z ručního česání a v podstatě z toho že byl člověk mladej.Po revoluci se rychle vytratila atmosféra starců na chmelu a přešlo se na plně strojní sklizeň a to už je jiná historie.Když v Rakovníku školní statek zprovoznil první česačku v Huřvinách tak holky přišly na to že když se tu a tam hodí hrst šišek pod vybírací pás tak ten že se přetrhne nebo se přestane hýbat.Takže si umíte představit že pás se čistil několikrát za šichtu.Prostě byla to pěkná doba a dnes již neopakovatelná atmosféra.
milada05.09. 2011 23:34:50
Jako vzpomínku na chmel.brigády mám schované 4.číslo Mladého chmelaře z 31.8.1966 i s fotkami od mého tatínka.Na 1.místě byla SVVŠ Rakovník v Lubné!
Pavel Sklenička29.08. 2011 16:11:35
Co já pamatuju, tak dočesná byla vlastně každej den, když skončila šichta. Alespoň tam, kde to bylo i s ubytováním.
Honza Koutecký st.29.08. 2011 14:38:42
Když já byl akorát na zavádění a drátkování. Nejlepší historky budou stejně z dočesný :)))
annajakubska28.08. 2011 23:25:54
Katalog služeb

RAPORT.CZ
TYDENIK PRO RAKOVNICKO A NOVOSTRASECKO

Prezentace spadá do kategorie Úspěšný web

© Copyright 2009 Týdeník Raport - všechna práva vyhrazena

Bez písemného svolení vydavatele je zakázáno jakékoli užití částí nebo celku díla, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem,
mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce.